Wie dacht dat voor rock'n'roll een gitaar nodig is, think twice. De Franse hype Justice heeft een logo van een death metalband en ziet eruit als hardrockers (zeker Gaspard 'pornolook' Augé, die er uitziet als een regelrecht Tarantino-typetje), maar maakt toch uiterst hippe dansmuziek. Meer nog, voor zijn recente tournee door Amerika heeft Justice zich drie weken lang, dag en nacht laten volgen door de camera van vrienden en reportagemakers Romain Gavras en So-Me. Bergen videomateriaal heeft geresulteerd in dit verbluffende toerverslag, waarbij de band zich aardig inlaat met alle geneugten die een artiest toebehoren ...

Het voornaamste gedeelte is dus de dvd, die een aardige sfeerprent weergeeft en niet de livecd van 'A Cross the Universe'. De cd zelf is een opname van een concert in San Francisco en toont een dj-duo dat op en top op scherp staat. Een spervuur van climaxen wordt overgedragen op een werkelijk uitzinnige menigte. Rode draad in de set is de heren hun wereldhit 'D.A.N.C.E.', waarvan meermaals fragmenten terugkeren. Het publiek wordt hier genadeloos overgeleverd aan Justice, dat uitblinkt in het imaginaire genre 'populaire elektro'. Truck na truck wordt uit de kast gehaald om iedereen aan het dansen, joelen en schreeuwen te krijgen: beats als zweepslagen, spacegeluiden die als stuwraketten de hoogte in schieten of verslavende slogans. Een naar Daft Punk knipogend 'Phantom Pt. 1' of 'Two Minutes to Midnight' zijn adempauzes in het begin van dit uur muzikale gekte die enkel maar stilte voor de storm betekenen. Het resultaat vertolkt zich in een kolkende, spastisch bewegende massa die helemaal is uitgeleverd aan de wetmatigheden van deze twee sjamanen die boven ze uittorent en het grote witte kruis dat hen op podium aftekent. De zoveelste herhaling van 'We Are Your Friends' wordt tegen het einde aan nog even opgeklopt met loeiharde Ministry-gitaren. Justice en San Francisco werpen zich hier in een soort van collectieve dansorgie. Borsten en billen worden ontbloot en tatoeages van het bandembleem verschijnen op de meest gekke lichaamsdelen, maar dan komen we weer bij de dvd uit.

Op drie weken tijd, die in een soort van onwezenlijke roes aan de band zijn voorbij gegaan (hoe kan het ook anders?), passeren chique jacuzzifeestjes met hemelsmooie vrouwen, wordt gewauweld met Anthony Kiedis van de Chili Peppers, wordt de band opgepakt na een gevecht met een kapotgeslagen fles ... Dit is het leven dat een rock'n'roll ster dient te leiden.

Meer over Justice


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.