De meeste death metal die tegenwoordig geproduceerd wordt is steevast technisch en overwegend heel snel. Wie echter even de tijd neemt om de zogeheten Stockholmsound te analyseren zal merken dat de death metal hier veelal traag tot midtempo is en vooral weinig franjes bevat. Rechtdoorzee hakken is dan ook de boodschap, iets wat het vrij jonge viertal Kaamos perfect begrepen heeft.
Hoewel 'Lucifer Rising' pas de tweede volwaardige langspeler van dit combo is, klinkt het alsof de band al jaren platen aflevert. Dat heeft meer dan waarschijnlijk te maken met de hele rist optredens die Kaamos sinds hun titelloze debuut heeft afgewerkt. Het songmateriaal is dit keer nochtans weinig verschillend van de vorige plaat. Kaamos voelt zich perfect bij death metal die aan een middelmatig tempo wordt gespeeld maar die wel vrij bruut is. De band wil nergens haar sound opkrikken mits technische snufjes wat maakt dat alles bijzonder natuurlijk en organisch klinkt. Het gebrul van Karl is ruw maar nog vrij verstaanbaar en wat gitaristen Konstantin en Nicklas uit hun instrumenten persen is op technisch gebied niet bijzonder te noemen. De efficiëntie van de eenvoudige aanpak van Kaamos werpt echter op alle gebied haar vruchten af. Zo is de openingsriff van het allereerste nummer, 'Black Revelation', waanzinnig lekker. Kaamos rijgt de ene moordriff aan de andere en jakkert maar door. Het drumwerk van Chris is eveneens vrij 'basic', maar eens hij naar hartelust polkaritmes bovenhaalt wordt een mens volledig meegesleurd in het universum waar Kaamos de plak zwaait. Dit is death metal van de oude stempel, bedrieglijk eenvoudig maar dodelijk efficiënt.
Wie zich verwacht aan hyperkinetische snelheden en trucjes zal met 'Lucifer Rising' weinig aan kunnen vangen. Al diegenen die echter een voorliefde hebben voor de goede oude tijd toen death metal het vooral moest hebben van sfeerschepping en een no nonsense aanpak kan zich laven aan het bloederige festijn dat Kaamos ter ere van de gehoornde in het zilver heeft geëtst.

Meer over Kaamos


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.