Hardcore leeft verder, daar zijn zowel de grootheden (ouwe rotten als Agnostic Front, Madball en Biohazard, maar ook jongere acts als Hatebreed en Terror) als de minder bekende bands (Crushing Caspars, XThe Break InX, ...) het bewijs van. Maar is er nog leven in het land waar de band Discharge destijds een van de pioniers was van de Europese hardcore, met name Engeland? Ja is dat antwoord en het Londonse Knuckledust is daar alvast een goed voorbeeld van. De band werd gevormd in 1996, liet reeds drie werkjes los op de wereld en is nu toe aan een nieuwe, 'Promises Comfort Fools', tevens derde langspeler bij bekend metal- en hardcorelabel GSR.

'Promises Comfort Fools' is niets meer of minder dan een leuke volgeling van de zogenaamde New Yorkse hardcore (NYHC), gesticht en ontwikkeld door Agnostic Front, Madball, Sick of It All en Biohazard, wat dus betekent dat de schijf getypeerd wordt door groovy metallische passages, uptemporazernij, gangshouts en midtempopartijen. Soms heerst echter het gevoel dat er ietwat meer coherentie of overtuiging in de riffs mocht zijn, maar over het algemeen is dit een echte metallische hardcoreplaat zoals het moet die raast alsof er geen morgen was. Een leuk extra element is trouwens de toevoeging van hiphop in 'Slash And Ignite': zanger Pelbu rapt in Engels en in Spaans door elkaar over familiewaarden en collectieve sterkte, de typische hardcorewaarden dus. Dat de band ook omkan met melodie blijkt uit tracks als 'Dreaming' en het titelnummer, waar zelfs cleane gitaren in voorkomen zonder melig te zijn, mede dankzij Pelbu's hardcorevocalen. Het thrashy duiveltje 'Social Disease' mag deze plaat in alle eer afsluiten.

Knuckledust heeft met 'Promises Comfort Fools' bewezen dat bovenmaatse hardcore nog bestaat en zeker in Engeland. Van deze band horen we zeker nog wat furieus en brutaal in de toekomst.

Meer over Knuckledust


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.