Het Italiaanse Lacuna Coil is een band die de tijd heeft gekregen om te rijpen en te groeien, met hun serieuze succes vandaag de dag als resultaat. Op vorige schijf 'Dark Adrenaline' schoven ze misschien iets te veel op in de richting van rockmuziek tout court, maar op dit album slaat de wijzer voor het grootste deel opnieuw door naar de heftiger kant van het spectrum. De gothic van vroeger heeft finaal plaats geruimd voor potige en catchy muziek en daardoor is dit een van de betere schijven van het gezelschap in de laatste jaren.

In wezen is er niet echt iets veranderd aan de aanpak van de band. Het leeuwendeel van de zang wordt nog steeds gebracht door frontvrouw Cristina Scabbia, die met haar lekker sensueel omfloerste zang de tintelingen over de rug doet lopen. Geregeld krijgt ze weerwerk van haar mannelijke collega Andrea Ferro, die misschien nooit de beste zanger van de wereld zal worden, maar met zijn typerend schreeuwerige timbre wel de ideale tegenpool van Scabbia vormt. Beiden klinken deze keer een stuk rauwer dan op het vorige album, iets dat de muziek zeker ten goede komt.

Met een nieuwe producer onder de arm, die eerder al Evanescence begeleidde, krijgt de muziek een zwaarder tintje. Alles klinkt lekker donker en zwaar en dat is precies wat de band nodig had. Die heavy rock/metal krijgt een culminatie in songs als 'Zombies', 'Die and Rise' of 'I Forgive (But I Won't Forget Your Name). De laaggestemde gitaren vormen samen met een ronkende bas de diepe grondlaag waarboven Scabbia en Ferro hun ding mogen doen. De songs zijn nu ook opnieuw een stuk pakkender dan op de vorige schijf waarmee blijkt dat Lacuna Coil beter af is met een donkere en zware totaalsound.

Lacuna Coil mag zich dan al iets meer op de Amerikaanse markt gericht hebben (met eenvoudiger songstructuren), hun aanpak blijkt nog steeds goud waard en 'Broken Crown Halo' is een erg mooie aanvulling op de – niet misse – discografie. Fans weten al hoe laat het is, nieuwkomers die een oor hebben voor potige rock/metal met een bijzonder sterke zangeres mogen dringend deze band ontdekken.

Meer over Lacuna Coil


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.