Nu de val van de Berlijnse Muur enkele jaren achter de mensheid ligt, blijkt dat het Oostblok een zeer vruchtbare voedingsbodem vormt voor metalbands. Vooral Polen lijkt een ware hofleverancier te zijn van extremiteiten: hoe geflipter, hoe liever. Dankzij de voortrekkersrol die bands als Vader en Behemoth gespeeld hebben (en nog steeds spelen) duiken steeds nieuwe pareltjes op. Lost Soul is alweer een kwalitatief sterke death metalband uit Polen die met 'Chaostream' hun eerdere werk in de schaduw zetten.
Snelheid en brutaliteit zijn twee begrippen die hand in hand gaan met de Poolse scène en die helemaal op het lijf van Lost Soul staan geschreven. De band poogt wel om een nieuwe invalshoek te propageren door zogeheten esoterische teksten en invloeden. Allemaal goed en wel, maar songtitels als 'Death Crowns All' of 'Christian Meat' laten bitter weinig aan de verbeelding over. Waar gehakt wordt vallen spaanders en Lost Soul heeft de snijbladen gewet. Overigens is hun esoterische invloed terug te voeren naar death metal grootmeesters Morbid Angel, die heel hun lyrische aanpak baseren op de Sumerische mythologie. Het is niet enkel de tekstuele aanpak die een link legt tussen Lost Soul en Morbid Angel. Muzikaal zijn er zeer zeker ook overeenkomsten. Lost Soul houdt van technische en nerveuze death metal die bruut geweld koppelt aan hak-op-de-tak-ritmes. In tegenstelling tot sommige huidige bands die techniek iets te veel willen uitdragen speelt bij Lost Soul de voeling met de song een grote rol. Het mag dan allemaal nogal druk en fel lijken, toch wordt na een luisterbeurt of twee duidelijk dat Lost Soul nummers schrijft met haakjes. 'Chaostream' bulkt van catchy tunes en er is nergens een overdaad aan flitsende techniek.
Het is sterk om te zien hoe dit viertal brutaliteit, techniek en houdbaarheid van songs zo vlot aan elkaar naait. Het blijft natuurlijk nog steeds hondsbrutale en loeiharde death metal, maar gelukkig blijven er steeds nieuwe dingen te ontdekken hoe meer deze schijf rondjes draait in de cd-speler.

Meer over Lost Soul


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.