M. Ward is een artiest die los staat van alle trends, hij is een eenzaat die zijn persoonlijke muzikale koers vaart. Op zijn eentje overtuigde hij met zijn vorige platen een trouw aantal aanhangers om hem te volgen op die koers. Nu is er een nieuwe plaat gekomen die opnieuw voor een aantal volgelingen moet zorgen.

'Hold Time' heet die nieuwe plaat en ze begint wondermooi en passend met het nummer 'For Beginners'. Ward zet meteen de toon, hij doet niets schokkends (het ligt allemaal in de lijn van wat hij daarvoor deed), maar het is van een zeer hoge kwaliteit. Het is een ongeschreven wet in de muziekwereld dat de beste nummers in het begin van de plaat komen, maar M. Ward heeft gewoon geen andere keuze, het niveau daalt nergens op de hele plaat. Met zijn zachte stem gidst hij de luisteraar door zijn wondere wereld van ouderwetse romantiek en spookachtige schoonheid. Het titelnummer van de cd moet een intentieverklaring geweest zijn, het is op en top M. Ward: sfeervol, warm, een klein beetje angstaanjagend en buitengewoon intrigerend.

De singer-songwriter is onmiskenbaar een vakman, hij kan zingen, is een bovengemiddeld gitarist en de manier waarop hij zijn nummers op muzikale wijze invult is van een erg hoog niveau. Ook interpreteren is blijkbaar één van zijn vele talenten, de manier waarop hij 'Rave On' - bekend van Buddy Holly - brengt, is een schoolvoorbeeld van wat een cover eigenlijk zou moeten zijn: een nieuwe versie met respect voor het origineel, maar met een persoonlijke toets.

M. Ward heeft met Hold Time op indrukwekkende wijze een nieuwe meesterwerk aan zijn al niet onaardige oeuvre toegevoegd. Hij zal hier ongetwijfeld opnieuw een aantal mensen mee overtuigen, maar het kunnen er nooit genoeg zijn.

Meer over M. Ward


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.