Het was in aanloop van zijn film 'Anyway the Wind Blows' dat dEUS frontman Tom Barman op zoek ging naar een nieuwe muzikale uitdaging. Na zijn intieme livetoernee met pianist Guy Van Nueten vond Barman deze keer een compagnon in de Belgische topdj CJ Bolland: Magnus was geboren. Na een pracht van een titelloze debuutplaat waar vooral de dEUS man zijn stempel op leek te drukken, is er nu een brouwseltje met remixen. Het hoeft niet echt te verbazen dat op dit beperkt uitgegeven ep'tje vooral Bolland zijn stempel drukt, wat het voornamelijk bruikbaar maakt voor clubdj's.
De eerste van de 9 nummers op dit schijfje is de radioversie van titeltrack 'Hunter / Collector'. Deze wijkt gelukkig niet al te veel af van de originele versie en baadt in dezelfde Magnus soul die op de debuutplaat zo rijkelijk te genieten is. Want wat deze eerste zo genietbaar maakt, is die originele muzikale aanpak en de frisse vermenging van dance en breakbeats met funk, jazz en soul. Dat is op deze lp een stuk minder het geval. De remixen, voor meer dan de helft afkomstig van CJ Bolland, zijn nogal rechttoe rechtaan aangepakt. Hoewel de funky baslijn vaak behouden blijft, vervlakt een recht doorlopende beat meestal het nummer. Of dat nu gaat over een (te) lang uitgesponnen elektro versie van 'Summer's Here' (Headman Remix) of de platte robottrance in de "bad doggy" mix van 'French Movies', telkens gaan deze nieuwe versies voorbij aan het gevoel en de emotie die Magnus oorspronkelijk bevatte. Dat neemt niet weg dat er enkele erg leuke dansvloervullers op deze plaat staan. 'French Movies' heeft als acid house nummer onder het knoppengedraai van Bolland al zijn Franse mystiek verloren, maar zweept daarentegen heerlijk op naar hemelse climaxen en dwingt tot zwaar uit de bol gaan. Dat laatste geldt overigens niet voor de plat afgestompte "funky treatment" die Buscemi van 'Summer's Here' heeft gemaakt, Bij deze futloze versie lijkt zelfs de zang van Barman maar wat geƫnerveerd door te draven in plaats van mooi op te klimmen.
Deze 'Hunter / Collector' is maar een vreemd allegaartje van bewerkte nummers. Hoewel dit schijfje allicht voer zal bevatten voor de betere cocktailparty's of dansfeestjes, is er nauwelijks sprake van enige totaliteit of identiteit. Zoals de titel verklapt, gaat het hier dus uitsluitend om een zuiver hebbeding voor de fanaten.

Meer over Magnus


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.