Met zo'n albumtitel is het altijd wat uitkijken geblazen voor de band in kwestie. Het is niet elke keer bedoeld als grootspraak , maar als het materiaal in kwestie tekort schiet, zijn mensen snel geneigd tot het maken van flauwe grapjes. Gelukkig hoeft dat in dit geval zeker en vast niet te gebeuren. Man Must Die is een van die death metalbands die de hoge moeilijkheidsgraad van veel van hun tijd- en genregenoten wat meer achterwege laat ten voordele van een onweerstaanbare groove. De efficiƫntie waarmee dit viertal hakt, laat echter weinig aan de verbeelding over.

Man Must Die is eindelijk nog eens een combo dat er quasi perfect in slaagt om potige en brute songs te maken die duidelijk de stempel van death metal dragen en die niet zevenhonderd kanten tegelijk op gaan. Een verademing die meer dan welkom is, want nu heeft een mens geen rekenmachine nodig om de nummers te begrijpen. Nochtans ligt de snelheid behoorlijk hoog en de brutaliteit waarmee deze jongens tekeer gaan, is zeer sterk. Dat er vergelijkingen gemaakt worden met acts als Cannibal Corpse is geen toeval: de aandacht voor logge beukers en de nodige versnellingen verpakt in beestige songs met kop en staart is immers iets waar ook Man Must Die aandacht voor heeft. Daarvoor is bijvoorbeeld 'Gainsayer' een goed voorbeeld: de ritmesectie laat weinig aan de verbeelding over en klinkt als een kudde dolle neushoorns terwijl de gitaren naar hartelust mogen raggen en razen. De brute gromstrot is misschien niet direct een uitschieter, maar past wel goed bij dit soort beukmuziek, waar subtiliteit geen plaats heeft. Ook tracks als 'Hide the Knives' of het wel erg giftig klinkende 'How the Mighty Have Fallen' zijn een puik staaltje brute death metal.

Man Must Die weet goed te overtuigen met 'No Tolerance for Imperfection': het beestje klinkt als een klok, staat bol van haast swingende edoch bijzonder brute death metal en laat makkelijk hoofden heen en weer gaan. Fans van Cannibal Corpse of Bolt Thrower kunnen gerust hun slag slaan.

Meer over Man Must Die


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.