Massacre was destijds een van de eerste echte death metalbands uit Amerika en stond samen met onder meer Death aan het begin van alles wat naar ranzigheid zou ruiken. Enige probleem was dat bijna de volledige line-up van deze band Death ging helpen op het album 'Leprosy' en hun eigen debuut 'From Beyond' daardoor iets te lang op de rekken bleef liggen. Daarna takelde de groep wat af en na een hele rist bezettingsproblemen duurde het dus tot 2014 vooraleer er opnieuw een volledige schijf het licht zag. De hamvraag is natuurlijk of Massacre vandaag de dag nog iets voorstelt...

De groep zal altijd te kampen hebben met hoge verwachtingen door de bandnaam en nalatenschap. Dat origineel zanger Kam Lee (toch wel iemand met een herkenbare strot) niet meer aanwezig is, kan als een mankement beschouwd worden, maar zijn huidige vervanger Ed Webb kwijt zich meer dan behoorlijk van zijn taak. De man heeft een lekker warme putgrom die op dit soort semi-ranzige en eenvoudige death metal past als slagroom bij aardbeien. Dus voorstanders van Kam Lee dienen de brave man een kans te geven.

Voorts is het death metal als vanouds: de behoorlijk eenvoudige tot zelfs simplistische riffs van gitarist Rick Rozz richten zich vooral op groove en daarin zit 'Back from Beyond' totaal snor. De maar liefst veertien songs (intro 'The Ancient Ones' meegerekend) pompen aardig weg en de akkoorden zijn gekleurd met dat ranzige tintje dat pure death metal dient te hebben. Daarom dat songs als 'As We Wait to Die' (bijzonder goede opener dankzij memorabel riffwerk) of 'Hunter's Blood' (catchy zanglijn) er vlot in gaan. Massacre laveert tussen midtempo en ietsjes sneller, maar het is snel duidelijk dat de band op zijn best is in de voortrollende songs die fiks hoofdgeknik teweeg brengen. Niet alles is memorabel, en eens halfweg lijkt het wel alsof de band zich begint te herhalen. Daardoor is 'Back from Beyond' niet het meesterwerk dat velen verwachtten, maar eerlijk is eerlijk: de verwachtingen waren schandalig (en onrealistisch) hoog.

'Back from Beyond' is een degelijke death metalschijf van een bende ervaren rotten. Het geheel loopt soepel en klinkt enorm vertrouwd. Het is allicht geen meesterwerk, maar wie graag lekker voortjakkerende songs wil verorberen, kan een pak slechter doen. Het smaakt gewoon, punt.

Meer over Massacre


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.