Weinig vlaggen dekken de lading zo doeltreffend als de titel van deze schijf van het Duitse Messiah's Kiss. Hun debuut, 'A Prayer for the Dying', sloeg in als een bom. De band trekt zich geen barst aan van warrige trends maar doet waar ze best in is en dat is lekker traditionele heavy metal produceren.
Een leuk extraatje bij Messiah's Kiss is de stem van zanger Mike Tirelli. Geen Duitser, maar een Amerikaan die met zijn lederen stembanden de band een aantal niveaus hoger tilt. Tirelli is één van die zangers die wijselijk wegblijft uit de castraatregionen en zijn ding doet met een heesheid die flink op het gemoed werkt en de beentjes in beweging krijgt. Het lijdt weinig twijfel dat Messiah's Kiss zonder Tirelli moeite zou hebben om op te vallen in de massa releases die uit de buiken van de platenfirma's ontsnappen. Maar Messiah's Kiss heeft gelukkig ook verstand van songschrijven, iets wat ze bij hun idolen (als daar zijn Judas Priest of Accept) gingen halen. Die baanbrekende bands hadden een neus voor goede nummers die makkelijk in het hoofd bleven hangen. Messiah's Kiss kan dat ook, maar het vergt bij deze jongens toch een tweetal luisterbeurten voor de sterkte van de nummers zich openbaart, aangezien op het eerste gehoor de nummers eenvoudig vallen af te doen als dertien-in-een-dozijn. Achteraf blijkt echter dat veel van de melodieën en riffjes zich genadeloos vastzetten in het brein en er niet meer uit weg te branden zijn. De band houdt van snedige up-tempo metal en daar zijn 'Fight or Fall' en 'Run and Hide' goede voorbeelden van, door een potige ritmesectie met loeiende gitaren waarover Tirelli volop zijn ding mag doen. De nogal softe semi-ballad 'Tears in the Rain' is minder, vooral omdat Messiah's Kiss het moet hebben van het hoge octaangehalte dat in de meeste andere nummers flink voorhanden is.
Toegegeven, voor vernieuwende ideeën zal niemand bij Messiah's Kiss te rade gaan. Dat was hoegenaamd ook niet de bedoeling van deze band. Complexloos en zonder franjes willen zij een portie strakke metal brengen en dat is ze voor een tweede keer bijzonder goed gelukt.

Meer over Messiah's Kiss


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.