Niet alleen in de woestijn van de Verenigde Staten wordt heerlijk trippy stoner/postrock gemaakt. Te horen aan 'Soma' moet er ergens in Duitsland ook een zanderige vlakte liggen bakken in de zon, met de heren van dit gezelschap aan de paddenstoelen. My Sleeping Karma heeft de afgelopen albums zijn kunst verfijnd en die culminatie van dat meesterschap zit nu in 'Soma', een heerlijke trip vol melodie en psychedelica die constant de aandacht vasthoudt.

Slechts zes 'echte' tracks op dit album, maar evenzeer vijf zogeheten interludia die de overgangen vormen tussen de songs en even zorgen voor een apart rustpuntje. Dat had nu niet meteen gehoeven, maar de eerste break is bijvoorbeeld een lekker melodietje dat blijft hangen, terwijl een ander even een drone-achtige loop bovenhaalt. Maar het gaat uiteindelijk om de echte tracks en die zijn zonder meer heerlijk! Uitgesponnen stonerrock met zachte akoestische akkoorden gaat in duel met breed uitwaaierende herhalingen die daadwerkelijk bezweren, maar die ondertussen de broodnodige melodie en afwisseling niet uit het oog verliezen. Dat huwelijk is niet bijzonder makkelijk op papier, maar My Sleeping Karma doet dat hier zonder enig probleem.

Het sterkste is nog dat de band goed weet dat een bezwerend effect niet noodzakelijk bedoelt dat eenzelfde riff of patroon het hele album moet herhaald worden. Elke echte track van dit album heeft ontegensprekelijk een eigen karakter en gezicht en toch sluit alles mooi op elkaar aan. Dat niet alleen, maar er mag al eens iets sneller gegaan worden en flink gevarieerd worden op eenzelfde ritmeriff. De pakkende melodieën zijn dan ook een sterk punt van deze heren, want ze vangen meteen de aandacht en nog sterker: het valt zelfs nooit op dat My Sleeping Karma het doet zonder enige vorm van vocalen!

Met 'Soma' heeft deze act een album afgeleverd dat niet alleen op een zweverig niveau werkt, maar evenzeer op het vlak van muzikale ontdekkingsreizen. Het is geboeid luisteren van begin tot eind en op die reis ontdekt een argeloze luisteraar muziek van een begeesterende schoonheid.

Meer over My Sleeping Karma


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.