Texas' smerigste koeheren en –dames, Nashville Pussy, zijn opnieuw op pad. Dertien jaar vol geschifte cowpunk'n'roll en monsterplaten als 'Let Them Eat Pussy' of 'Say Something Nasty' hebben van dit razend hard werkende gezelschap een begrip gemaakt met veel voor-, maar ook de nodige tegenstanders. Op 'From Hell to Texas' trekt het tegen de schenen stampende Nashville Pussy zijn gimmick door: de stoere rock'n'roll van Motörhead gekruist met de country van Cash en de heavy metal van Mötley Crüe.

Drie jaar afgeladen vol wereldtoernees, uren in de studio en musiceren in tourbussen of muffe hotels zijn aan 'From Hell to Texas' voorafgegaan en dat is te horen. Het kwartet staat duidelijk scherper dan ooit met zijn felle gitaarrock en de rauwe, spuwende zang van Blaire Cartwright. De lol is er ogenschijnlijk wat af in de ruwe, stoere bolsters als 'I'm so High' of 'Give Me a Hit Before I Go', waar een tegendraads solerende gitaar een stevige blok legt aan een nochtans vrij luchtig country-karakter. Wanneer The Pussy's dan nog een versnelling hoger schakelen in punksongs als de titeltrack of 'Dead Man Can't Get Drunk' lijkt het hek wel van de dam, ware het niet dat de song op en top Texaanse humor uitademt: het loont niet jezelf dood te zuipen want dan kan je niet meer drinken. Is deze plaat dan een schot in de roos of doorheen de schoppenaas? Helaas, ondanks een stevige dosis whisky, tatoeages en ruige gekte slaat de vonk niet altijd aan. De begeleidende gitaar van 'Ain't You Business' is wel erg mager (in schril contrast met de solo's) en het gebrul van Cartwright blijft grotendeels nogal gelijkaardig en onverstaanbaar. Een 'te veel van hetzelfde' gevoel schuilt dan ook achter de hoek bij twaalf Nashville Pussy-songs; iets wat bij liveconcerten gelukkig helemaal niet het geval is. Een kleine gastrol voor Danko Jones is dan ook een leuk detail, maar ook niet meer dan dat.

Nashville Pussy is op 'From Hell to Texas' terug van nooit weggeweest. Het country-element mag dan wel wat afgezwakt zijn in ruil voor een stevig rock'n'roll gehalte, maar door dit album op te nemen in de studio van countrylegende Willie Nelson houdt de band zijn traditie in ere. Al bij al presenteert het kwartet dus een leuk, maar weinig grensverleggend plaatje.

Meer over Nashville Pussy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.