Naar aanleiding van hun Latijns-Amerikaanse tournee bracht het Orchestre International Du Vetex deze ‘Cumbia Internacional’ uit. De sticker “balkanorkest” volstaat  voor dit uit de hand gelopen project sinds de 28 tracks lange ‘Total Tajine’ van vorig jaar niet langer. Intussen zijn de Fransen, Vlamingen en Walen ook omarmd door onder meer het in Zuid-Amerika gereputeerde label DBN-Discos, dat hun laatste full-cd ginder zal uitbrengen.

De titeltrack is overigens het enige nieuwe nummer op het elf nummers tellende schijfje, goed voor drie kwartier vertier. Tenminste: voor wie na vijf remixes ‘Descarga Municipal’ nog niet genoeg heeft van dat nummer. Een remix van een OIVD-song is zoiets als een sportvariant van een Ferrari: vrij overbodig. Voeg daarbij nog vier tracks uit het dubbelalbum toe, ‘Kookaburra’, ‘Bazalt Oro’, ‘Banski 2011’ en een – god allemachtig – remix van ‘Stare Mesto’ aan toe en dat is het dan.

De enige bestaansreden van deze maxisingle-cd is dat die nog eens aan het bestaan van het straffe ‘Total Tajine’ herinnert. Het nieuwe ‘Cumbia’ loont ook de moeite, maar kan milieuvriendelijk gedownloaded worden via de Vetex-website.

Meer over Orchestre International Du Vetex


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.