Snel, sneller, Panzerchrist: dat vat voor een groot gedeelte samen waar het bij dit Deense blackened doodseskader om draait. Hoewel... Ook al duwen de heren op 'Regiment Ragnarok' meer dan eens het gaspedaal genadeloos diep in, toch blijkt dat er ook links en rechts ruimte blijft voor verrassende melodieën en een iets rustiger tempo. Maar beuken doet dit album met meer dan voldoende overtuiging!

Wie Panzerchrist's album 'Battalion Beast' zeer te pruimen vond, zal zich alvast verkneukelend in de handen kunnen wrijven, want in se biedt 'Regiment Ragnarok' meer van hetzelfde. De verschillen tegenover vroeger zijn minimaal. Waar de basis van deze heren nog steeds stevig verankerd zit in de death metal op speed, zijn de laatste tijd meer en meer black metal elementen opgedoken in de muziek. Getuige daarvan zijn een aantal snijdende gitaarlijnen in combinatie met ijselijke solo's of ijzingwekkende melodieuze passages die op onnavolgbare wijze in het geheel verwerkt worden. Maar het beuken is iets waar Panzerchrist een patent op blijft hebben. Ze mogen de menselijke drummachine Reno Kiilerich dan wel vervangen hebben door nobele onbekende Mads Lauridsen, deze trommelaar klinkt ook alsof hij springveren in plaats van benen heeft, om nog maar te zwijgen van zijn armen.

Panzerchrist gaat opnieuw voluit voor de oorlogsthematiek, wat uiteraard best passend is bij de bandnaam, maar ook al mocht de band het hebben over huis-, tuin- en keukenperikelen, dan zouden ze nog voor de slagader gaan. Dat constante doorbeuken kan voor een aantal luisteraars al snel vermoeiend overkomen, daar bestaat weinig twijfel over, maar wie even goed luistert, ontdekt dat er achter de barrage aan riffs en geflipt snelle drumpartijen een paar uiterst puike songs schuilgaan. Zo heeft 'We March As One' een uiterst opzwepende gitaarpartij, is het fijnzinnig getitelde 'Ode to A Clusterbomb' genietbare waanzin en biedt 'Feuersturm' precies wat de titel zegt: een moshfestijn par excellence.

'Regiment Ragnarok' is perfect geschikt om alle frustraties op weg te werken, al kan het wel zijn dat het meubilair, huisdieren of de buren er ook aan moeten geloven. Hoe het ook zij, hiermee heeft Panzerchrist alweer een fijn schijfje gemaakt dat smaakt naar meer.

 

Meer over Panzerchrist


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.