Ook tegenstanders moeten beamen dat het Amerikaanse collectief Papa Roach groot is, zeer groot. Dat komt niet zomaar: de band is een graag geziene act op festivals waar ze meer wel dan niet een puike show geven en ook hun plaatwerk varieert van degelijk tot goed. Om tijdens een lange periode van toeren de fans niet op hun honger te laten zitten, heeft Papa Roach met 'Time For Annihilation...' een zoethoudertje losgelaten: een schijfje met vijf nieuwe songs en negen live-versies van bekende nummers.

De nieuwe songs zijn (op een ballad na) behoorlijk potig en echt grote wijzigingen zijn er niet in het kamp van papa kakkerlak: de gitaren mogen weer flink gonzen en raggen, terwijl frontman Jacoby Shaddix het geheel vol zingt met zijn typische, licht met teenage angst gevulde stem. 'Kick in the Teeth' is een lekkere stamper, die even agressief klinkt als de titel doet vermoeden en ook 'Burn' geeft er een spreekwoordelijke lap op. De zoetgevooisde ballade 'No Matter What' zit goed in elkaar, maar is misschien iets te zoetsappig en misstaat daardoor tussen de heftiger nummers. Papa Roach is een van die acts die erin slagen om in se behoorlijk stevige muziek erg toegankelijk te laten klinken, maar toch hebben vier van de vijf nieuwe liedjes een scherp randje en is dus niet alles té gepolijst.

Deel twee van dit album bestaat dan weer uit her en der opgenomen live-versies van hits als 'Scars', 'Hollywood Whore', 'Between Angels and Insects' en uiteraard 'Last Resort'. De klank is uitstekend en de band was (natuurlijk) in vorm, maar het is toch de vraag waarom de heren ervoor kozen om juist hun grote hits hierbij te gooien. De fans hebben deze nummers immers al lang en de toevallige luisteraar kent ze ook al. Nu goed, eigenlijk had Papa Roach gewoon een mini kunnen afleveren met slechts de vijf nieuwe tracks, dus al bij al is dit een aardig, zij het niet echt nodig gebaar naar de kopers.

Grote stijlbreuken zijn nergens te bespeuren en Papa Roach laat alweer horen dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn. Nieuwe fans gaan ze met deze release niet winnen, maar het ziet er niet naar uit dat dit de bedoeling was. 'Time For Annihilation...' is een leuk hebbeding, maar de volle pot van een full-cd zou toch niet moeten betaald worden.

Meer over Papa Roach


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.