De naam van het Zwitserse kwartet Pegasus is al eens tot deze regionen doorgesijpeld toen ze als internationale belofte een plek kregen op het EuroSonic festival twee jaar geleden. De jongens hun derde plaat, ‘Human Technology’, heeft in eigen land al platina verkocht maar moet nu ook de doorbraak van de band in gans Europa betekenen.

Vier nette heren in maatkostuum – waarvan eentje met Di Rupo-look, strik en bril – zonder enige gelaatsemotie: Pegasus houdt het proper afgelijnd. De muziek van dit gezelschap klinkt navenant. Weldoordachte elektropopliedjes met blitse melodieën en gladde beats zijn kost voor hitparades. Vooral wanneer een song als ‘Skyline’ worstelt met eurotrance keyboardlijnen en samengezongen oooh-refreinen en zelfs een vrouwenstem inschakelt, lijkt een woord als ‘spiegelglad’ erg toepasselijk. Dat is tekstueel ook merkbaar met kauwgomzinnen als “It’s ti ti time to get up now, life’s to go go good to give up”.

Pegasus ruikt heel erg sterk naar marketing. De groots klinkende stadionzang, de keurige piano akkoordenschema’s en voorzichtig openbarstende climax die begeleid wordt met handenklapritme in ‘Technology’ lijkt een beetje op Coldplay-piraterij.

Niet dat het slecht klinkt, verre van. De productie is netjes uitgebalanceerd en houdt vast aan oprechte popprincipes, gekoppeld aan een ondersteunende elektronische grandeur (zonder ooit echt theatraal over te komen). Eenvoud siert wanneer ‘Waiting’ opent met een droog stompboxritme, een rollend pianoakkoord en de jonge, frisse zang van Noah Veraguth. Ook de afsluitende ballade ‘Go Out (and Get Her)’, houdt Pegasus het sober met enkel toetsen en samenzang, volop naar de Beatles knipogend. In de meeste gevallen vult het kwartet zijn popliedjes echter met een kneedsel van warme lagen en subtiele samplegeluiden, een voorzichtig effectje op de stem en andere hightech studiospeeltjes.

Dat alles schakelt de band in zonder zijn eigen identiteit te verliezen, een identiteit van vier oprechte twintigers die veel vrouwenhartjes zullen veroveren dankzij een hoge professionele begeleiding. Wie voor de charmes van Pegasus valt, krijgt met ‘Human Technology’ twee handen vol kraakheldere, prima popliedjes zonder een zwak moment. Nieuw of uniek is het allemaal niet, maar dat wordt van pop natuurlijk ook niet echt verwacht.

Meer over Pegasus


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.