Nederlands' meest hardwerkende band is weeral terug met een nieuw album. Uiteraard gaat het hier over de drie dolle rock 'n' rollers van Peter Pan Speedrock, die er alweer in slagen om een bijzonder genietbaar en complexloos rock 'n' rollschijfje in elkaar te boksen en met dezelfde overtuiging die hen al jaren kenmerkt deze lappe rauwe muziek de speakers door te jagen. Is er dus wezenlijk iets veranderd aan de aanpak? Hell no, maar in alle eerlijkheid zou daar niemand mee gediend zijn.

'Speedfreak Blitzkrieg' mag de dans openen en meteen is hoorbaar dat de band er opnieuw voor gekozen heeft om met Zweeds producer Tomas Skogsberg in zee te gaan: de man slaagt er immers telkens in om een groep een moddervet geluid te geven dat evenwel nog steeds swingt als een tiet. Wat heeft een band nog meer nodig? '(Hanging With The) Wrong Crowd' is dan weer het eerste echte anthem van de heren op deze schijf en het is al meteen raak. De rauwe, een tikkeltje brasserige zang van Peter Van Elderen kleurt het geheel heerlijk in (evenals zijn opzwepende gitaarspel), drummer Bart Nederhand legt steevast een zeer snedig tempo op en bassist Bart Geevers is ontegensprekelijk een van de meest groovy bassisten van de Lage Landen. In het geval van Peter Pan Speedrock is het trouwens vrij vreemd om aparte songs te gaan behandelen, vooral omdat hun albums elke keer meer van hetzelfde zijn, al is het in hun geval precies het goeie hetzelfde. Dat maakt dat dit trio een status krijgt als AC/DC of Motörhead, namelijk dat eenieder die hun werk weet te appreciëren de albums blindelings kan aanschaffen en nooit teleurgesteld zal zijn. Veel meer woorden hoeven er dan ook niet vuil gemaakt te worden.

Kort gezegd: wie nooit wild was van de exploten van deze bende, zal ook nu niet overtuigd zijn, maar wie houdt van rechttoe rechtane rock 'n' roll met de juiste attitude en inzet kan niet anders dan alweer naar de platenboer hollen en dit kleinood in huis halen.

Meer over Peter Pan Speedrock


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.