'This Way' is de tweede plaat van elektronicatovenaar en Brusselaar Peter Baert. De rode draad doorheen de plaat is 'human random', wat zoveel betekent als emotionaliteit. Dat elektronische muziek emotionaliteit kan bevatten is natuurlijk geen nieuw gegeven, er zijn genoeg voorbeelden die dit staven. In feite is elektronica ook niet meer dan een instrumentkeuze. Toch wordt elektronica door veel luisteraars als te kil ervaren. Gevoel geven aan of het organisch maken van elektronische klanken is dan ook vaak de drempel die genomen moet worden om een breder publiek te bereiken. Kijken hoe het Petersonic vergaat...

'This Way' is een mengeling van glitch, ambient, beats, stemsamples en organische klanken. Hoewel de variatie tussen de nummers groot is en er enigszins verlies van consistentie is qua klank, bederft dit de pret zeker niet. De meeste nummers zijn sterk geproduceerd en gewoon goed. Zo combineert 'This Computer is not Authorized to Play Heartbeats' zinderende orgelklanken met een waterval van clicks en enkele pianonoten, is 'Lovehood' retro qua klank maar boeiend door slimme ritmes en stemsamples, terwijl het gevoelige 'Avant Que Tu Ne Partes' een repetitieve gitaarmelodie mengt met zinderende ambient en verre achtergrondstemmetjes. Afsluiter 'Dauw' tenslotte steekt vertrouwde concepten in een fris jasje: een tokkelend glockenspiel wordt bijgestaan door een rustig ritme en enkele strijkers, waardoor het zonder problemen op het Berlijnse Morr Music label zou kunnen ondergebracht worden. Sommige nummers zoals 'Change' en 'Female Vox' hebben spijtig genoeg te weinig richting en voelen aan als vulling maar over het algemeen is er meer dan genoeg boeiend materiaal.

Peter Baert zijn tweede plaat is een grote stap voorwaarts in vergelijking met het vorige album Touch#6, dat meer monotoon, abstract en kil was. 'This Way' is allesbehalve avant-garde maar wel goed onderbouwd, gevarieerd en afgewerkt. Baert combineert op slimme wijze de verschillende stromingen uit de hedendaagse elektronica, zonder het verleden te ontzien, en slaagt er goed in gevoel in zijn muziek te leggen.

Meer over Petersonic


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.