Met 'e-closer' heeft het duo Olivier Désir en Cédric de Bruyn een schitterend plaatje afgeleverd. Het is een groovy houseplaatje met sferische jazz-invloeden.
Wat opvalt zijn de warme klankkleur en de vloeiende melodieën die de hele plaat kenmerken. Ook de beats passen perfect in het plaatje: ze zijn nooit agressief maar eerder licht en vormen als het ware de bron waaruit de lijnen van de nummers voortvloeien. In plaats van als vette slagen onder de muziek te liggen passen ze organisch in het geheel. Deze beats vormen samen met de vrij hoge, ijle akkoorden de basis van de nummers. De bas en de solo's van de gastmuzikanten verheffen deze basis stuk voor stuk tot pareltjes.
Opener 'Jupiter's walkers' zet meteen de toon. Bas en drums zetten een sterke groove in en Hervé Borbé laat zijn fantasie de vrije loop op de Fender Rhodes. Vanaf dit eerste nummer tot het laatste beklijft deze plaat en zet ze aan tot bewegen. Toch zorgt Pink Satellite ook voor de nodige afwisseling. 'Beds & Sophazz' is een rustig loungenummer waarin gastmuzikant Pierre Donnay op trompet bedaarde en mooie solo's geeft. Dans- en loungemuziek komen op deze schijf heel dicht bij elkaar. Naast Borbé en Donnay laten op deze plaat ook nog Sophie Montulet op fluit, Karim op percussie en Calogero Marotta op gitaar van zich horen en allen doen ze dat op een gelijkaardige manier: hetgeen ze brengen zijn vloeiende melodieën en zachte klanken.
Het is moeilijk uit deze plaat een hoogtepunt te halen: de nummers staan allemaal als een huis. Ze is dan ook een must voor elke loungy houseliefhebber. Live laat Pink Satellite zich omringen door een echte band en V-jay. Benieuwd wat dat geeft.

Meer over Pink Satellite


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.