Het Duitse Powerwolf (met Roemeense zanger) hebben het gepresteerd om met dit album direct op nummer 1 te belanden in de Duitse hitlijsten. Een sterke toer voor een metalband, maar wie de groep al een tijdje volgt, heeft door dat hun erg toegankelijke en catchy muziek gesneden koek is om direct mee te zingen en beschikt over een hoge ambiance-factor. Met 'Preachers of the Night' doen de heren totaal niets nieuws maar vooral waar ze goed in zijn: vrolijke en aanstekelijke heavy metal met de nodige bombast brengen.

De titel is een duidelijke verwijzing naar Kiss' 'Creatures of the Night' en in datzelfde vakje kan Powerwolf ook ondergebracht worden: de heren zijn immers niet vies van een lekker streepje show en gaan soms zo volledig over the top en loos met hun podiumact dat het eerder op een toneel dan een muziekshow begint te lijken. Dat is geen verwijt, het is gewoon erg leuk om zien. Op plaat weten ze minstens even goed die intensiteit over te brengen en vooral erg aanstekelijke songs te brengen die geworteld zijn in de klassieke heavy metal, maar die evenzeer toegankelijk zijn voor iedereen.

Het theatrale en bombastische randje vertaalt zich naar lekker volgepropte songs met veel flitsend gitaarwerk en veel ruimte voor toetsen en koren, daarbij bijgestaan door de galmende zang van de frontman (die overigens ooit in operakringen verkeerde). Zijn loeiende edoch zalvende klank past naadloos bij de muziek en hoewel de zanglijnen vaak enorm simpel zijn, weten ze toch te overtuigen. Met name de refreinen zijn zo geconstrueerd dat eenieder ze meteen kan meezingen. Dat lijkt dan ook een grote drijfveer van Powerwolf te zijn: zorgen dat de mensen zich amuseren en meteen mee kunnen doen. De groep heeft dan ook nooit de pretentie om grote vernieuwers te worden genoemd maar doen stug waar ze goed in zijn en perfectioneren dat kunstje plaat na plaat.

'Preachers of the Night' is een complexloze en lekker voortvloeiende plaat tjokvol melodie en theatraliteit waarop het heerlijk meezingen en dansen is. Soms mag muziek gewoon dienen als vrolijk amusement en amuseren is precies waar Powerwolf voor zorgt!

Meer over Powerwolf


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.