Het Engelse Pulled Apart By Horses is het nieuwste snoepje van het verenigde Engelse muziekjournaille. NME, Kerrang en consoorten prezen de manische indiepunk van het kwartet unaniem de hoogte in en loofden de groep voor zijn verpletterende liveshows. Afgaande op het titelloze debuut van dit zootje ongeregeld lijken ze er voor één keer niet al te ver naast te zitten.

De eerste noten van opener ‘Back to the Fuck Yeah’ doen sterk denken aan het ter ziele gegane Amerikaanse post-hardcorecombo The Blood Brothers. Snijdende gitaren, opgefokte ritmes en schreeuwerige vocalen worden gecondenseerd in hoekige splinterbommetjes waar de adrenaline en testosteron vanaf druipen. Dat het muzikaal vooralsnog niet al te veel diepgang heeft, wil men wel door de vingers zien.

De surrealistische single ‘High Five, Swan Dive, Nose Dive’ speelt met twinkelende duogitaartjes en een onstuimige hard-zachtdynamiek, terwijl ‘Yeah Buddy’ gezegend is met een knallend doch melodieus refrein. De eerste helft van ‘I Punched A Lion In the Throat’ is inspiratieloze, luidruchtige tweeakkoordenpunk, maar het tweede gedeelte wordt gelukkig voortgestuwd door een motherfucker van een gitaarriff.

Hoewel de felle gitaarschichten, stuiterende bassen en frenetieke drums alle kanten uitschieten, kleurt Pulled Apart By Horses voor het overige niet echt buiten de lijntjes. Het zweterige ‘Den Horn’ (zeven minuten moddervette razernij, alsjeblieft) illustreert dat die aanpak geen handicap hoeft te zijn. Technische hoogstandjes, ingenieuze songstructuren of complexe ritmepatronen zijn veraf: de groep is op zijn best als ze luid, hard en energiek kunnen spelen.

Wie Pulled Apart By Horses het verpulverende summum van perfect georkestreerde muzikale chaos vindt, heeft duidelijk nog nooit van pakweg The Dillinger Escape Plan gehoord, maar hun hyperkinetische debuutplaat is alvast een verademing ten opzichte van de flauwe eenheidsworst waar de Engelsen doorgaans zo gek van zijn. Liefhebbers van eigengereide indierock op speed zullen er zeker raad mee weten.

Meer over Pulled Apart By Horses


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.