Red Fang is een kwartet uit Portland, Oregon dat zich specialiseert in rücksichtslos riffwerk en opruiende heaviness. Na de release van zijn tweede album ‘Murder the Mountains’ in 2011, werd de groep door de nieuwe metalgrootheid Mastodon op sleeptouw genomen tijdens diens Amerikaanse en Europese tournee. De nieuwe langspeler ‘Whales and Leeches’ weet de intense livereputatie van Red Fang uitstekend naar een fysieke drager te vertalen.

‘DOEN’ valt met de deur in huis: scheurende riffs, rollende bassen, stampende drums en potige doch melodieuze vocalen knallen meteen alle kanten uit. Het is het startschot voor een dolle rollercoasterrit doorheen de wondere wereld van heavy metal, stonerrock en punk. Zo blaast ‘Crows in Swine’ alles en iedereen omver met gebetonneerde gitaren, monumentaal slagwerk en onverschrokken zang, terwijl ‘Voices of the Dead’ middels een Led Zeppelinesque break genadeloos inwerkt op de nekspieren.

Het slepende ‘Dawn Rising’ klokt af op ruim zeven minuten en kiest voor een zompige, down-tempo groove die gedrapeerd wordt met sinistere vocalen en epische gitaaruithalen. Frenetieke drumroffels en dissonante snarenplukkerij maken ‘1516’ tot een wild om zich heen schoppend monster. ‘Every Little Twist’ doet uiteindelijk middels psychedelische gitaarsolo’s, broeierige riffs en opzwepende ritmiek op gepaste wijze het licht uit.

Red Fang verstaat de kunst om gebalde, opwindende hardrocknummers te schrijven waar woeste uitbarstingen en pakkende melodieën hand in hand gaan. De band zit daarbij niet verlegen om een snuif doom, sludge of progrock. De productie klinkt daarenboven verbazend luchtig, waardoor ‘Whales and Leeches’ nooit een vermoeiende luistertrip wordt. Liefhebbers van imposante gitaren en manhaftig beukwerk zijn hier aan het juiste adres.

Meer over Red Fang


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.