Het Italiaanse Rhapsody is een tijdje uit de kijker verdwenen wegens verhuis naar een ander platenlabel. Ondertussen is de stijl van deze formatie volgroeid en is er zelfs sprake van een eigen genre: 'filmscore metal'. Door de bombast die Rhapsody met graagte hanteert valt inderdaad makkelijk een link te leggen met filmmuziek zoals die gecomponeerd wordt door bijvoorbeeld John Wiliams.
Het heldhaftige element, voortgetrokken door een massieve geluidsmuur is ten volle terug te vinden op de single 'Unholy Warcry' die ook op de mini 'The Dark Secret' staat. Meteen valt er een verrassing van formaat te vinden, want de band vond niemand minder dan acteur Christopher Lee (Saruman uit Lord of the Rings) bereid om een rolletje te spelen in Rhapsody's hoogsteigen saga. De man speelt een magiërkoning en dat is hem op het lijf geschreven. Met zijn zware en kenmerkende stem geeft Lee een dosis extra sfeer mee aan het nummer. Voor het overige is er op 'Unholy Warcry' vooral aandacht voor de speciale toetsen die Rhapsody eigen zijn. De keyboards razen aan een hoog tempo door, met klassieke invloeden en gelaagde sfeergeluidjes. De drumpartijen bij deze band zijn nooit van de traagste geweest, maar nu lijkt het net alsof er een nog hogere versnelling gevonden werd. Het tempo waaraan de drummer zijn basdrums geselt tart elke verbeelding. Het gitaarwerk van voornaamste componist Luca Turilli is van een zeer hoog niveau en de man schakelt moeiteloos over van razendsnel riffen naar beensplijtende solo's en terug naar die moordriffs. Het is daarnaast een opluchting om te kunnen horen dat de stem van frontman Fabio Leone nog niets aan timbre en kracht heeft verloren. Meer zelfs, ook hij gaat net dat beetje dieper en geeft dat tikje meer.
Nu Rhapsody haar draai volledig gevonden heeft valt het te horen dat de band zich amuseert en zich graag wil overtreffen daar zijn ze alweer in geslaagd. Hun laatste volledige cd, 'Power of the Dragonflame', was lang niet mis maar uit alles blijkt dat het nieuwe opus al het voorgaande zonder problemen gaat overtreffen. 'Unholy Warcry' zet wat dat betreft de toon en iedereen die houdt van stevige heavy metal met klassieke invloeden mag deze band niet aan zich laten voorbijgaan.

Meer over Rhapsody


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.