Het Oostenrijkse Serenity is een band die van in het begin altijd al goed gecomponeerde nummers had, maar die soms nog iets te veel leek op andere groepen binnen het symfonische metalgebeuren. De laatste jaren echter hebben ze dat stigma van zich afgeworpen en toch meer een eigen smoelwerk ontwikkeld. Een mooie vooruitgang, eentje die ze vooral op 'War of Ages' verder geperfectioneerd hebben, tot op het punt dat Serenity bijna niet meer vergeleken kan worden met andere groepen en vooral: het punt dat hun nummers nog sterker blijken te worden.

Sinds voorganger 'Death & Legacy' houdt de groep zich vooral bezig met songs te maken over historische figuren. Dat is misschien geen echt vernieuwende inslag, maar het blijkt wel dat deze heren (en dame) dit als een handige rode draad kunnen hanteren en daarmee bijzonder aangename dingen kunnen doen. Het valt nog steeds een beetje moeilijk om de band niet te vergelijken met het Amerikaanse Kamelot, maar waar die laatste nog meer de kaart trekt van power metal met toetsen, ligt de nadruk bij Serenity voornamelijk op lekker smeuïge bombast. Dat uit zich vooral in enorm gelaagde toetsenpartijen die meteen alle aandacht naar zich toe trekken. De gitaren komen daardoor soms wat in de verdrukking, maar dat is gek genoeg geen gemis, want de songs blijven genoeg ballen hebben om te overtuigen.

Wat bijzonder aangenaam is, is de toevoeging van zangeres Clementine Delauney: haar rol is niet zo bijzonder groot (ze heeft een paar solomomenten, maar is vooral aanwezig in de achtergrond- en koorzang), maar ze klinkt heerlijk en weet de nummers naar een hoger niveau te tillen. Dat heeft veel te maken met het feit dat zanger Georg Neuhauser een beetje kracht mist. Hij is zeker geen slechte zanger, maar een echte wereldstrot heeft hij niet. Echter, dankzij de vermenigvuldigde vocale aanpak valt dat 'euvel' veel minder op en ademt de muziek ook een stuk meer.

'War of Ages' is een lekker smakelijk symfonisch metalalbum geworden dat laat horen dat Serenity tot volle wasdom is gekomen. Het geheel is gelaagd, zo strak als de neten gecomponeerd en zal liefhebbers van bombast en melodie zonder enig probleem overtuigen.

Meer over Serenity


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.