De skaband Skatchou Bottos' Dancing Boots werd in 2004 in Gent opgericht en legde zich in eerste instantie toe op covers van Skatalites, Madness en landgenoten The Dill Brothers. Het sextet is intussen uitgegroeid tot een elfkoppig monstertje, nam onlangs een ep op met een viertal eigen songs en verbreedde de horizonten tot wereldmuziek met o.a. latin- en balkanstijlen. 'piano' en 'Mr/Mrs Greenhouse' verwijzen nog naar de skadagen verwijst maar voor de rest wordt uit een ander vaatje getapt. 'Cirque de la Tristesse' is zelfs een in het Frans gezongen, licht experimentele hoempawals, terwijl 'la fanfara' overduidelijk Spaans bloed bevat.

Na dik zestien minuten lijkt het feestje over maar dat is buiten de waard gerekend, want na vier minuten stilte volgt nog een niemendalletje. Deze mysterytrack, een donker orgeldeuntje, klinkt alsof het ergens halfweg op de trap naar het oxaal in een oude kerk werd opgenomen.

Vier nummers is te weinig om een groep op af te rekenen maar als visitekaartje, lees: demo, of herinnering aan een concert is dit plaatje best geschikt. Vernieuwende muziek bevat dit plaatje geenszins, de frisheid schuilt in het speelplezier en het feestelijke karakter die de genoemde stijlen meestal kenmerken. Daarvoor zorgen zowel een strakke ritmesectie, warme blazers, een bijna debiel klinkend orgeltje en zeker ook de zang van Yasmin Holail en Frederik Vermeiren.

Meer over Skatchou Bottos


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.