Slough Feg (voorheen The Lord Weird Slough Feg) is een zeer vreemde eend in de metalen bijt. Niet alleen heeft de band lak aan trends en maken de heren retrohardrock met knipogen, ook hun tekstuele opzet is op z'n minst apart te noemen. Bandleider Michael Scalzi is immers gefascineerd door science fiction, iets wat de band op het ronduit heerlijke album 'Traveller' perfect wisten te vatten. Ook 'Hardworlder' heeft vele raakvlakken met sci-fi, en muzikaal gesproken is er nog geen zier veranderd. Daarmee zal ook snel duidelijk worden dat Slough Feg niet meteen nieuwe fans zal winnen, al gaan de oude adepten zich weer verlustigd in de handjes wrijven.

In deze tijden van overproductie en bombast is het geluid van deze band op z'n minst opmerkelijk te noemen wegens kurkdroog en zonder veel franje op band gezet. Intro 'The Return of Dr. Universe' zet in met heerlijk galopperende twinloopjes die geregeld een wat Maideneske inslag kennen. Wanneer de groep op 'Tiger! Tiger!' er voluit voor gaat is het feest der herkenning compleet, want er is niets veranderd aan de aanpak van de vier heren: de haast vrolijke melodieën vliegen een mens om de oren en de wat aparte maar warme en meeslepende stem van Michael Scalzi sleurt een luisteraar mee naar verre oorden. Slough Feg wisselt nog steeds af tussen behoorlijk korte en vinnige songs en iets langer uitgerokken vormen van lichte epiek zonder bombast. 'Karma)Kazee' of het bedreigende 'Insomnia' zijn bijzonder aanstekelijk, mede dankzij de aangepaste herhalingen van thema's, iets wat Slough Feg vaak toepast. Criticasters kraken deze band vaak af omwille van hun ietwat gedateerde aanpak, maar voorstanders vinden dit dan weer precies de charme. Hoe het ook zij, het staat buiten kijf dat dit kwartet er steeds in slaagt om heel leuke deuntjes te pennen en perfect amusement weet te bieden.

Slough Feg gaat hoegenaamd geen nieuwe zieltjes winnen met 'Hardworlder', maar daar is het de band ook niet om te doen. Het is veel makkelijker om deze plaat te zien als een eerbetoon aan klassieke hardrock met leuke twists, want dan geniet men er onbezorgd van.

Meer over Slough Feg


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.