'Uwaga!' is de tweede release van Squartet, de Italiaanse jazzcoreband van Manlio Maresca (gitaar), Fabiano Marcucci (bas) and Marco Di Gasbarro (drums). Na drie jaar intensief toeren in Italië en Europa doken ze eind 2008 de studio in met producer Maurizio Giannotti om hun kenmerkende geluid, bestaande uit een mix van jazz, punk en een flinke dosis funk, te vereeuwigen. Het resultaat is een gebalde plaat met elf korte, vooral technisch indrukwekkende songs.

In het jazzcore-wereldje staat Squartet bekend voor zijn hoogenergetische, ietwat tongue-in-cheek optredens, maar jammer genoeg is daar op een studioplaat weinig van te merken. Met opener 'L'infame', dat met zijn vingervlugge gitaarintro sterk neigt naar prog-rock, zet het trio een toon die een dik half uur even dissonant als intelligent is, maar slechts moeizaam kan begeesteren. De voortdurende ritmewisselingen, ostinato bas- en gitaarriffs en ingewikkelde arrangementen kunnen het gebrek aan richting niet verdoezelen. Het feit dat alle tracks instrumentaal zijn, maakt het allemaal nog eens zo vermoeiend. Nu en dan passeren er composities die klinken als meer dan een aaneenrijgen van loopjes rockabilly, ska, funk en jazz, 'The Sad Story Of Bluebird' en 'Squarta Mantra' bijvoorbeeld, maar over het algemeen krijgt de luisteraar nauwelijks de kans om in de 'groove' te geraken.

Met 'Uwaga!' tonen de mannen van Squartet vooral dat ze zeer begenadigde muzikanten zijn die tal van stijlen beheersen, maar zich tegelijk weinig aantrekken van de 'verhaalvertellende' eigenschappen van hun muziek. Deze plaat is geluid- en muziektechnisch knap, maar mist emotie, waardoor een niet-ingewijde (muzikant) er maar weinig boodschap aan heeft.

Meer over Squartet


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.