'Milieu Plus' is een speciale vinyl- en digipack-heruitgave van de tweede langspeler 'Milieu' (2003) van het Zweedse electro-akoestische trio Tape. Vier nieuwe tracks van de oorspronkelijke opnamesessies werden toegevoegd aan het origineel.

Op 'Milieu Plus' spelen Tomas Hallonsten en de gebroeders Andreas en Johan Berthling met op zich herkenbare elementen uit ambient, free jazz, glitch en folk, maar slagen ze er uiteindelijk in een heel eigen, sterk filmisch muzikaal universum te creëren. Met niet meer dan enkele akoestische instrumenten, flarden van veldopnames en een pruttelende computer schildert het drietal twaalf muzikale vergezichten die doen dromen van lang vervlogen (kinder)tijden en verre natuurreizen. Laat er geen twijfel over bestaan: bij Tape draait het niet om abstracte geluidstapijten of ijle geluidsexperimenten. Integendeel, ondanks het feit dat alle tracks quasi onmerkbaar in elkaar overvloeien, is er toch sprake van 'songs' die op zichzelf kunnen staan. Door het op de voorgrond treden van nu eens een streep slidegitaar of accordeon, dan weer een oorstrelende piano- of gitaarriedel, vertelt elke compositie immers telkens iets nieuws. Niettemin is het nutteloos om op 'Milieu Plus' op zoek te gaan naar hoogtepunten of uitschieters. Het trio neemt zijn luisteraars namelijk mee op een langgerekte, rustgevende bustrip door een ongerept landschap van akoestische gitaar en melancholische computergeluiden waarbij achter elke bocht een nieuwe muzikale vriend wacht. Onderweg snel ergens op- of afstappen kan altijd, maar is af te raden want doet afbreuk aan de gemoedelijke, ongedwongen sfeer van de tocht.

'Milieu Plus' valt nog het best te omschrijven als een zinderende compilatie van electro-akoestische kortfilms die samen een langspeelfilm van ongekende schoonheid vormen. Nu eens kinderlijk opgewekt, dan weer intens neerslachtig, Tape weet keer op keer de gevoelige snaar te raken. Deze plaat is een absolute aanrader.

Meer over Tape


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.