Trompettist Alexandre Tassel en saxofonist Guillaume Naturel stellen hun nieuwste release voor op het Inflamable Records label. 'Fillet of Soul' mag dan wel onder de naam van Tassel en Naturel uitgegeven worden, misschien is het beter om hier te spreken van het volgende project van Dj Cam. Als producer en "artistic director" van deze cd is zijn invloed sterk merkbaar bij het einderesultaat: een mix van rustgevende lounge, Zuidamerikaanse ritmes en verfrissende instrumentale solo's.
Dj Cam verafschuwt techno muziek en probeert met deze cd blijkbaar een waardig alternatief te bieden voor de mensen die toch naar elektronische geluiden luisteren. De meeste nummers zijn gecomponeerd door Tassel en Naturel zelf en hebben steeds wisselende bezettingen. Ook de aanpak durft wel eens te verschillen: de ene keer vormt een stuwende drumcomputer die met momenten sterk doet denken aan het werk van die andere Fransman (Saint-Germain) de basis; de andere keer komen er absoluut geen digitaal-elektronische hulpmiddelen bij te pas. De cd trekt zich langzaam op gang met een live intro van Dj Cam. De eerstvolgende nummers zijn ook nog langzaam met gemiddeld 80 bpm en vormen een goede manier om in de sfeer te geraken. In 'Only Your Friend' mag Naturel op een gezellig matje van keyboards en drumcomputer een wervelende en tegelijk heel rustgevende solo geven. Enkel bij 'Where Do You See Me' mag het tempo eventjes de hoogte in: 120 bpm, opnieuw een fluit en een spetterende gedempte trompet als één van de solisten. Dit is zowat het snelste dat het zal gaan, want bij het vervolg is alweer intiemer. Zo is het laatste nummer, 'Ballad for Cam', een prachtige ballad met een eenvoudig maar subliem duet tussen de sax van Naturel en de bugel van Tassel. Dat er niet meer van deze acoustische intimiteit op de cd terug te vinden is, is echter niet spijtig. Het overgrote gedeelte mag dan wel op de één of de andere manier computergewijs ondersteund zijn, gezien het resultaat is dat enkel aan te moedigen.
Ingewikkelde akkoordenschema's moet men in dit soort muziek niet verwachten, maar Tassel en Naturel weten de zaken wel boeiend te houden door opvallende solo's, een afwisselend en verrassend sample-gebruik en door een spel met klankkleuren en exotische ritmes. Muziek die op alle vlakken blijft aanspreken.

Meer over Tassel & Naturel


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.