Minder agressief worden kan door sommigen begrepen worden als softer worden; anderen zien er gewoon een natuurlijke evolutie in. Deze verschuiving gaat zeker op voor Tenebre, een band die behoorlijk heftig aan zijn carrière begon, maar gaandeweg de voorliefde voor emotionele, gotische rock beleed. 'Heart's Blood' is daarvan de logische exponent. Wie muzikaal een zachte plek in het hart heeft voor groepen als Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim, The 69 Eyes of The Cure zal zich vast ook kunnen vinden in Tenebre.

Melodie is het sleutelwoord op 'Heart's Blood'. Hoewel links en rechts er ronkende gitaren te bespeuren vallen, dragen zij allesbehalve het gewicht van de songs. Er wordt heel veel gespeeld met zachte, semi-akoestische gitaarlijnen die regelmatig een galmend effect meekrijgen. Op die manier laat Tenebre een gevoel ontstaan als zou men wegzinken in een zacht bed van zwartfluwelen noten. Daarom ook dat de drums weinig opzichtig zijn en nauwelijks de aandacht naar zich toe trekken. Alles staat in het teken van het zweverige, het rustige, het sfeervolle. Het dient gezegd dat de groep er vrij degelijk in slaagt om het gevoel te benaderen dat The Cure in zijn beginperiode wist los te weken, zij het dan op een beduidend lager volume gespeeld. Tegelijkertijd moet vermeld worden dat Tenebre zich niet altijd weet los te maken van de grijze middenmoot. Toegegeven, het merendeel van de songs luistert aardig weg, maar meestal gaat het te makkelijk een oor in en een oor uit. Een nummer dat er zeker uitschiet is 'Black Void Nirvana', wat op een of andere manier behoorlijk kwaad klinkt, ook al gebeurt er muzikaal weinig opzichtig. De zang van Kalle is behoorlijk diep, alsof hij al het leed van de wereld op zijn schouders torst. Dat past dan ook perfect bij het muzikale luik en eerlijk is eerlijk: zijn zang is een toegevoegde waarde.

'Heart's Blood' is een aardige plaat, maar zeker geen hebbeding. Het dromerige karakter van de cd kan een aantrekkingskracht vormen voor mistroostige muziekliefhebbers, al moet gezegd worden dat Tenebre nog een beetje werk voor de boeg heeft wil de band boven zijn collegae uitstijgen.

Meer over Tenebre


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.