The Hundred in the Hands bestaat uit Jason Friedman en Eleanore Everdell. Dit duo uit Brooklyn, New York, kneedt postpunk, house en pop tot ijle, dansbare klanksculpturen. Hun eerste officiële release ‘This Desert’ bevat zes tracks en is de voorbode van hun langspeeldebuut, dat dit najaar moet verschijnen.

In opener ‘Building in L.O.V.E.’ worden kitscherige synthesizers, echoënde gitaarfeedback en de jachtige vocalen van Everdell voortgestuwd door een opzwepende basgroove en een repetitieve beat. ‘Tom Tom’ vertrekt vanuit louter elektronische percussie en melodische zang, die gaandeweg het gezelschap krijgen van borrelende basarpeggio’s, spacy effecten en etherische backing vocals.

De donkere romantiek van ‘Ghosts’ gaat vergezeld van een slepend gitaarlijntje en feeëriek gepingel, terwijl ‘Sleepwalkers’ een versnelling hoger schakelt zonder aan elegantie in te boeten. Na het uitbundige ‘In to It’ culmineert alles in de heerlijke afsluiter ‘It’s Only Everything’. Pulserende bassen, tikkende glitchklanken en nerveuze ritmes plaveien de weg voor prachtige gezangen en kristalheldere synthesizers die de luisteraar onherroepelijk naar de repeatknop doen reiken.

The Hundred in the Hands baant zich een weg tussen de minimalistische ambient techno van Aphex Twin, de galmende new wave van The Cure en aanstekelijke eighties house. ‘This Desert’ leent zich niet alleen tot uitbundige dansvloeracrobatie, maar weet door zijn melancholische ondertoon ook voor emotionele spanning te zorgen. Een plaatje waar je zowel op kan dansen als heerlijk bij kan wegdromen: de verwachtingen voor dit najaar zijn dus hooggespannen.

Meer over The Hundred in the Hands


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.