Wie nog nooit van The Rabble gehoord had: geen paniek. Dit trio komt uit Auckland, Nieuw-Zeeland en deze jongens zijn net hun tienerjaren gepasseerd. Ondanks hun prille leeftijd gaan ze er prat op de aloude punktraditie hoog te houden en dat ook met veel plezier uit te dragen over de wereld. Wie een blik werpt op de promotionele foto's zal alvast een golf van nostalgie voelen komen, dankzij de hanenkammen, shirts, schoenen, enfin: de looks zijn er, maar hoe zit het met de muziek?

Als er een ding is dat punk eigenlijk steevast zou moeten doen, dan is dat schoppen tegen de schenen van het establishment en vooral lekker rauw en eventueel gevaarlijk klinken. Toegegeven, de gloriedagen zullen waarschijnlijk nooit meer terugkomen en dankzij de afgelikte poppunk van de laatste jaren zit de mot wel erg in het genre. The Rabble baseert zich behoorlijk hard op de authentieke Britse sound van ondermeer The Damned en iets minder op de rauwheid van een Sex Pistols. Dat wil zeggen dat het geheel door de band genomen erg melodieus is en soms vervaarlijk dicht bij pop aanleunt.

Daar zit meteen ook het zwakke punt van het geheel: dankzij de moderne opnametechnieken en productie klinkt dit album te netjes en te braaf om echt een punkhart te doen zwellen van trots. Of de jongens zelf het hart op de juiste plaats hebben, wordt even in het midden gelaten, maar 'The Battle's Almost Over...' klinkt te netjes om een goede punkplaat te zijn. Indien dit schijfje naast een act als Green Day wordt gelegd, dan wint The Rabble waarschijnlijk op muzikaliteit, maar qua gelikte aanpak zitten ze in hetzelfde straatje.

Is er dan niets wat de heren doet opvallen? Het antwoord daarop is jammer genoeg 'nee'. De nummers zijn onderling erg inwisselbaar, niet alleen bij deze plaat maar eveneens bij alle semi-punk die de laatste jaren het daglicht zag. Onopvallend, onbestemd en vooral oninteressant. The Rabble zal met dit album even snel in de anonimiteit verzeilen als hoe snel ze probeerden daar uit te kruipen.

Meer over The Rabble


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.