Moderne Keltische barden uit Vancouver, Canada, die hun Schotse roots verwerken in vrolijke, aanstekelijke punkrock. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar bij The Real McKenzies klinkt het zeker niet zo!
Paul McKenzie, frontman en drijvende kracht achter de groep, werd grootgebracht met Schotse dansen en traditionele Schotse muziek. Toen hij opgroeide, raakte hij in de ban van de opkomende punkscène en in 1994 richtte hij zijn eigen punkband op. De muziek van The Real McKenzies is dan ook sterk beïnvloed door de pioniers van de punk. In 'Droppin' Like Flies' zingt Paul "... I Became A Fan & I Remain That Way / And To This Day, I'm Still Blown Away / Those Bands Just Cut Me To The Bone / Like The Damned, The Pistols & The Ramones / ..." De sterke opener 'Cross the Ocean' zou perfect van een van deze vergane helden kunnen zijn. Bij het verder beluisteren van de Mckenzies bewijzen ze echter dat ze veel meer in hun mars hebben. Vooral dankzij de Schotse invloeden die vaak doorklinken, hebben de Mckenzies een schitterende eigen uitstraling. Zodra Matt Macnasty naar zijn doedelzak grijpt, worden de ophitsende gitaren en drums die typisch zijn aan punkmuziek, ingebed in vrolijk rondhuppelende doedelzakmelodieën. Zo is 'Oot & Aboot' evenwichtig opgebouwd: the McKenzies wisselen vlot af tussen snellere en tragere nummers, nummers met een meer traditionele klank en hevigere punknummers, ... Bovendien bewijzen the McKenzies hun veelzijdigheid nogmaals in twee knappe uitschieters: 'Dance Around the Whisky' is een fijn drinklied waar de (pub)sfeer van afdruipt; met 'Taylor Made' sluiten de McKenzies af in typische Schotse folkstijl, waarbij de doedelzak en de drums dadelijk aan Riverdance en Lord of the Dance doen denken ...
De McKenzies willen hun muziek wereldwijd verspreiden. Hun leven bestaat dan ook voornamelijk uit touren & optreden. Zo hebben ze sinds hun oprichting in 1994 al meermaals door Noord- Amerika en Europa getourd, met groepen als Rancid, Shane MacGowan, NOFX, Flogging Molly en The Bay City Rollers. Voor The Real McKenzies is touren veel belangrijker dan de opname van een cd. Zoals gitarist Dirty Kurt het uitlegt: "We willen onze drinktijd niet missen, dus spenderen we zo weinig tijd als mogelijk in de opnamestudio." Dit neemt niet weg dat Oot & Aboot een knappe cd is, die in een live weergave wel eens onvergetelijk zou kunnen worden.

Meer over The Real McKenzies


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.