The Servant is een Londens kwartet dat met zijn titelloze debuutplaat uit 2004 vooral hoge toppen scheerde bij onze zuiderburen. Nadat de wereld kon proeven van hun muziek in de Hollywoodblockbusters 'Sin City' en 'Mr. and Mrs. Smith', proberen ze nu met hun tweede album ook in ons land de definitieve doorbraak te forceren. 'How to Destroy a Relationship' is alvast een aanstekelijke Britpopplaat die reikhalzend doet uitkijken naar de lente.

Vocaal refereert frontman Dan Black aan Chris Martin (de falset van Coldplay) en Liam Gallagher (het zingende ego van Oasis). Iedereen mag voor zichzelf uitmaken of dat nu positief dan wel negatief is, maar luistervriendelijk is het zeker. Voorts strooit Chris Burrows lustig met ongedwongen gitaarlicks en voorziet de ritmesectie van Matt Fisher (bas) en Trevor Sharpe (drum) het aangename klankentapijt van een frisse backbone. Dit levert 11 onbevangen popsongs op die het midden houden tussen blijdschap en melancholie. De titeltrack is gewapend met een melodie die zich genadeloos in het onderbewustzijn van de luisteraar nestelt. Op zijn beurt blijkt het ingetogen 'Hey Lou Reed' een van pathos doordrongen klaaglied dat nooit flauw of goedkoop uit de hoek komt. Halverwege blinkt het rock'n'roll-uitstapje 'Brains' uit in tekstuele borstklopperij ("This is my home lying in the street / This is my brain dripping on my feet"), maar jammer genoeg komt het nummer nooit echt van de grond. Gelukkig is er nog het viriele 'On Your Knees Kid' om er alsnog de spreekwoordelijke lap op te geven.

'How to Destroy a Relationship' brengt niets nieuws onder de zon, maar dat is tegelijkertijd ook zijn charme. Ze zullen dan wel nooit The Beatles van de poptroon stoten, The Servant heeft een plaat afgeleverd die bol staat van de leuke deuntjes en de luisteraar even zijn zorgen doet vergeten. De occasionele miskleun niet te na gesproken, verdienen deze jongens dan ook een plaatsje in uw korte termijngeheugen. Tot de lente weer in het land is.

Meer over The Servant


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.