Waarschijnlijk staat Azzido Da Bass, Hamburgs producer en labelbaas van Luscious Sounds, niet te goeder naam en faam bij de meeste mensen. Toch bezorgde hij vele clubgangers slapeloze nachtjes met zijn nummer ‘Dooms Night’. Uiteindelijk verwierf het nummer zelfs een plaats in de Britse hitlijsten met een gore Timo Maas remix hierop. Deze anthem vat perfect de sound van Azzido’s label samen: dansvloergerichte elektro-house vol scheurende bassen.

Luscious Sounds is een label dat nog niet zo lang bestaat en vooral singles uitbracht met daarbij remixen op de originele nummers. Mede daardoor komen op deze digitale verzamelaar sommige nummers meerdere malen voor, maar dan in een ander jasje. Die remixen voegen vaak een mooie laag toe aan het origineel en trekken de nummers naar andere sferen. Booka Shade maakt op deze manier bijvoorbeeld van Azzido’s nummer ‘Lonely By Your Side’ een funky elektronummer met sexy zang.

Buiten Booka Shade etaleren artiesten als Digitalism, Johnny Blake (van Zoot Woman) en Play Paul hier hun vakmanschap. Die laatste is niet voor niets de broer van Guy-Manuel van Daft Punk. De liefde voor de geflipte Franse filterhouse zit bij die twee duidelijk in de genen. Play Paul’s kleurrijke synthesizerbliepjes zullen het ongetwijfeld goed doen op de dansvloer. Op vlak van muzikaliteit is het daaropvolgende nummer ‘V.I.P.’ van DJs Are Not Rockstars toch sterker. De combinatie van een rustig ritme en een luidruchtige elektrische baslijn maakt hier echt vonken. Als in het midden van het nummer een stevige beat uit zijn sloffen schiet is het feest helemaal niet meer te stoppen.

Dit soort kaskrakers zijn echter schaars op deze compilatie. De aanzet is er meestal maar er ontbreekt geregeld de kracht om samples vlot in elkaar te laten lopen tot een barstend geheel. Dat laatste wordt daarentegen wél perfect in de praktijk omgezet met de Ed Banger’s All Stars remix op ‘LaLaLand’ van Play Paul. Een bewerkte mannenstem wordt uit elkaar geknipt en wat nonchalant door elkaar gesmeten. Een knallende elektrobeat en daverende bassen worden daarbij geramd tot een heerlijk agressief geheel tot stand komt.

Helaas moet die kwaliteit inboeten met een aantal dompers waar de gemakkelijke en commerciële weg gekozen wordt die daardoor leidt tot platte clubhouse. Het gebruik van geluidssamples uit de drugsfilm ‘Blow’ in ‘Dizko Sh*t’ benadrukken nog meer dat gevoel. Wie op zoek is naar vernieuwing, is hier dus niet aan het juiste adres. Iets dansbaars daarentegen...

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.