De Londense club Fabric is 5 jaar na zijn opening uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende en succesvolle discotheken in de internationale dancescene. Door fervente clubgangers van bij het begin geprezen om zijn gemoedelijke sfeer, smaakvolle inrichting én gevarieerde line-ups van dj's en genres, slaagt Fabric er vandaag de dag alsmaar beter in om ook buiten zijn bakstenen muren een naam voor zichzelf te maken, niet in het minst door het onophoudelijk uitbrengen van uiterst kwaliteitsvolle verzamelcd's. Toen bekend werd dat de 18e uitgave van 'FabricLive' - de serie die representatief geacht wordt voor de traditioneel 'heftige' clubavonden op vrijdag - andermaal aan drum & bass gewijd zou worden, was het enkel nog afwachten welke draaitafelkunstenaar ditmaal de gereputeerde verzamelaar aan elkaar zou mogen mixen.
Uiteindelijk verrasten de mensen van Fabric opnieuw vriend en vijand door niet één, maar twee Engelse grootmeesters te laten opdraven. Dj Hype, pionierproducer, eigenaar van Ganja Records en een van de meest veelzijdige dj's in d&b-land, mag het eerste half uur voor zijn rekening nemen. Zoals gewoonlijk scratcht de man zich een weg door zowat alle populaire substijlen die het genre vandaag de dag rijk is. Hij opent daarbij onverwacht hard met tracks van The Militia ('Let Loose'), Future Prophecies ('Dreadlock'), D-Type ('Slam') en een gelegenheidsremix van 'Can You Feel it' van JB, maar geeft al snel ook iets diepere, vocale dingen als 'Bring Dat' (A-Sides en Mc Fats) en 'Submission' (Potential Bad Boy feat. Spickey T) een kans. Het gros van de nummers zijn echter bekende dansvloerspringers en -beukers, zodat de originaliteit vooral te zoeken is in de uitmuntende wijze waarop Dj Hype ze aaneenrijgt. De uitgekiende combinatie van 'Bodyrock' ('The Militia') en 'Swallow Ya Soul' (J Majik & Wickaman) zal bijvoorbeeld menig slaapkamer-dj vertwijfeld naar de rewindtoets doen grijpen. Aan het eind van zijn set gaat hij helemaal de technische toer op, wanneer hij scratchgewijs loosgaat op 'Spycatcher' van J Majik & Wickaman om wat later een potje te goochelen met DJ Krust's 'Follow Da Vision' en Benny Blanco's 'Coming At Ya'. Met het onwaarschijnlijk diabolische 'You Disgust Me' van (alweer) J Majik & Wickaman geeft Dj Hype vervolgens perfect getimed de fakkel door aan zijn kompaan Andy C - voor velen dé koning van de d&b-dansvloer. Veel tijd om na te denken of deze titel al dan niet terecht is, krijgt men echter niet. De man jaagt er namelijk in nauwelijks 10 minuten 5 opzwepende rave-anthems door: 'Now's The Time' (Moving Fusion & Fierce), 'Mysterons' (Shimon & Moving Fusion), 'Bacteria' (Ed Rush & Optical) en Dj Fresh's nu al legendarische 'Tomb Raider'. Weerstand bieden is op dat moment al lang onbegonnen werk. Naar het einde van de cd gaat ook Andy C de 'jump up' toer op met heftige hobbelende tracks van Zen, Decorum en Ram Trilogy. De kers op de spreekwoordelijke taart levert hij af met de veelbesproken Phantasy & Shodan-remix van Top Buzz' hardcoreklassieker 'Living In Darkness'.
Dit soort releases hoeft eigenlijk niet veel uitleg. Brommende baslijnen, messcherpe breakbeats op speed, draaitafelkunstjes, talloze tot voor kort onuitgegeven tracks én speciale remixen, het zit allemaal in het welgevulde pakket. Hartpatiënten of lichtgevoelige muziekliefhebbers zijn bij deze gewaarschuwd: dit is een 60 minuten durende aanslag op uw 'tikker'. Love it or leave it alone!

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.