Het is alweer negen jaar geleden sinds Vincenzo met een studioplaat uitpakte. De Berlijnse producer annex dj schuimt dan ook voortdurend de wereld af om zijn befaamde dj-sets te presenteren. Dat de man wel houdt van die levensstijl, blijkt uit de titel van dit derde album. Ook op muzikaal vlak wordt een hele reis gemaakt: van deephouse tot droomelektronica, van techstep tot breakbeats. Toch houdt de man een mooie constante aan van een erg breed klankspectrum waarin zowel aansporende beats als emotionele tonen hun weg vinden.

Dat Vincenzo houdt van zuiverheid en diepgang is geen groot geheim. Beats klinken vol overtuiging, een warme deken van glijdende middentonen verzorgt de sfeer en kraakheldere details die bovenop liggen, zorgen voor een technisch perfecte afwerking. De dertien tracks op dit album zijn dan ook zowel geschikt voor de dansvloer als voor een luisterend oor in de auto of de huiskamer.

Het heerlijk lange, benevelende ‘The Clearing’ dat langzaam aanzwelt en weer wegzinkt, bevat een pracht van een verhaallijn en een wonderlijke, fonkelende uitstraling. Verwondering is duidelijk een belangrijk aspect op ‘Wherever I Lay My Hat’. Al is het enkel maar omwille van de warme, soulvolle stem van de Amerikaanse Lisa Shaw die een weekje naar de Berlijnse studio is komen afzakken. In een naar Vincenzo’s maatstaven vrij rechtdoor dravend ‘Keep Moving’ voorziet de danceproducer een heerlijk diep hobbelende conga om de droge hihats te ondersteunen, terwijl fonkelelektronica de donkere, zwoele zang van Shaw verlicht.

Naarmate de plaat evolueert, durft de Berlijner ook uit te pakken met meer prominente dancetracks. Het pompende, rondtollende ‘Seduction’ is een sensuele vloerstamper en ‘Where You Are’ is met zijn droge discoclaps een stukje pittige old school house. Een onderhuids diepe basgroove die langzaam open bloeit tot een verheven, spacy tune zorgt dan weer voor een pracht van een gelaagdheid en een mooie, wijdvertakte structuur.

Vincenzo begint met de ‘v’ van vakman. De Duitser heeft er duidelijk zijn tijd voor genomen om deze dertien tracks tot in de details fijn te kneden. De onwaarschijnlijke rijkdom van deze plaat zorgt dan ook voor een langdurig genot. Dit is deephouse van topniveau.

Meer over Vincenzo


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.