Visigoth is een behoorlijk nieuwe band aan het metalen firmament, maar er wordt wereldwijd vrij wild over gedaan. Na het horen van deze mini-LP is die hetze overigens volledig terecht, want Visigoth presteert het om quasi zonder problemen de atmosfeer van oude Dio te vatten en dat te doen in nummers die beklijven, spannend klinken en gewoonweg smakelijk zijn. Vier nummers is dan ook veel te weinig om de honger te stillen, maar met slechts vier zal de mensheid het voorlopig moeten doen.

Allereerst: Visigoth doet de gloriedagen van de melodieuze klassieke metal volledig herleven. Dat gebeurt in alles: zo is de productie bewust helder gehouden, wat er voor zorgt dat de details netjes te horen zijn, iets dat een goede keuze blijkt te zijn wanneer het gaat om metal met erg veel melodie. De gitaren zijn niet lager gestemd dan absoluut nodig en zitten ook niet verstopt achter een berg aan vervorming. Die cleane en licht klinische klank maakt dat de talrijke melodielijnen, loopjes en zeker solo's geweldig gedetailleerd uit de verf komen. Hier kan makkelijk de link gelegd worden met Iron Maiden, die datzelfde recept al jaren met succes hanteren. Ook deze groep weet op die manier de juiste snaar te raken. Dat geldt ook voor de zang, die heerlijk helder is met een occasionele hoge uithaal en veel epische koortjes.

Opener 'Creature of Desire' vlamt alvast loeihard binnen, met een instant herkenbare gitaarlijn en fantastisch meezingbaar vocaal werk. Het titelnummer is iets donkerder van toon en klinkt ook een stuk occulter, maar dan met verfrissend soleerwerk en aanstekelijke thematiek. 'Seven Golden Ships' en 'Call of the Road' zijn minstens even, zo niet meer succulent. Toegegeven, tekstueel haalt Visigoth de clichés met verve boven, maar het leuke is dat die hier niet als clichés overkomen, maar daarentegen als gegoten zitten op de muziek.

Het valt ten zeerste te hopen dat deze groep werk maakt van een volledig album, want het kaliber van songs dat deze erg korte introductie telt, smaakt onverwijld naar meer. Nostalgici zijn heus niet de enigen die hiervan kunnen genieten, want de songs ontstijgen genrebeperkingen en verdienen het om overal gespeeld en gezongen te kunnen worden.

Meer over Visigoth


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.