De line-up van deze band leest als een who's who van de extreme metal. Gitarist Jensen is snarenplukker bij The Haunted, bassist Sharlee D'Angelo komt van Mercufyl Fate en Arch Enemy en nieuwe vocalist Legion verdiende zijn sporen bij Marduk en Devian. Misschien komt het door de drukke agenda van de leden, maar Witchery is nooit een bijzonder productieve band geweest. 'Don't Fear the Reaper', hun vorige wapenfeit, is ondertussen ook al dik vijf jaar oud. Nochtans klinkt 'Witchkrieg' opnieuw fris en heerlijk, zonder die typische Witchery-toets te verliezen.

Zoals altijd staat koning gitaar centraal, en evenals op de vorige plaat weten de heren mooi afwisseling in te bouwen tussen lekkere beukers en melodieuzer exploten. Het titelnummer opent de dans met een heerlijk snel raggende gitaarlijn en typische thrash polkabeats van de drummer. Frontman Legion bezigt trouwens een diepere grom dan de gemeenschap van hem gewend is, maar zijn ongelofelijk gore strot staat nog steeds als een huis. 'Wearer of Wolf's Skin' is ook zo'n snelle rampestamper die voorzien wordt van succulent gitaargeweld. 'The God Who Fell From Earth' is dan weer de eerste van een reeks tragere songs, die echter snelheid inwisselen voor een creepy atmosfeer en een hoog groove-gehalte. De misantropie die deze song kenmerkt, zindert nog lang door.

Vanaf dat punt kiest Witchery eerder de kaart van de tragere songs, maar dat wil niet zeggen als zouden de nummers minder intens worden. Integendeel: net zoals op 'Don't Fear the Reaper' winnen de songs aan naargeestige sfeer waar ze verliezen aan snelheid. Een mooi voorbeeld hiervan is 'Devil Rides Out': een lekkere stamper die gekenmerkt wordt door een griezelige gitaarpartij en een wel erg overtuigende Legion. De lompe drumbeat die hier en daar opduikt, geeft het geheel een extra dosis schwung.

Met 'Witchkrieg' breien de heren van Witchery alweer een uiterst genietbaar plaatje aan hun al niet misse reeks. De snelheid werd geruime tijd geleden ingeruild voor een sinistere ondertoon die op dit album werkelijk zeer sterk uit de verf komt. De mix van thrash, groove en flitsend gitaarwerk smaakt naar meer.

Meer over Witchery


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.