Het loopt lekker met de vaderlandse hard- en metalcorescène. Dat valt althans op te maken uit de collectie aan jonge bands die zich in die subgenres ophouden. Ook X-Pozed behoort tot die categorie en net als een aantal andere groepen van soortgelijke strekking zijn ze naar de Sweet & Sour Studios getrokken om een minicd klaar te stomen. Dat wil alvast zeggen dat het geluid van dit kleinood knalt als de beesten. Kan de muziek ook overtuigen?

In het geval van metalcore moeten mensen niet vreemd gaan doen: het geluid maakt een groot deel van de kracht uit. Dat zit zeker en vast snor: de vier tracks knallen de luidsprekers uit en klinken heerlijk vet en zwaar. In tegenstelling tot een band als Omerta gaat X-Pozed minder de deathcore richting uit maar houdt zich meer bezig met opgefokte hardcore die licht refereert aan Hatebreed. 'Echoes of A Life' bevat alvast een paar mokerriffs met lekker rauw geschreeuwde zang. Het enige minpunt is het gebruik van cleane, haast rappende vocalen. Die passen niet in het geheel en halen veel wind uit de zeilen. Dit combo is op zijn best wanneer er wordt gebeukt en zodra de brute schreeuw invalt is het moshfeest in gang. 'Exceed' en 'Save What Is Left' hebben hoegenaamd geen nood aan cleane zang en daardoor zijn die songs ook een pak effetiever dan de openers. Het is een klein schoonheidsfoutje en het is de jongens dan ook volledig vergeven. De logge drums en de soms massieve breakdowns staan in sterk contrast met de snellere passages en de occasioneel Killswitch Engage-achtige melodieën. Maar X-Pozed gebruikt die harmonieën en melodieën met mate: het brute hakwerk overweegt. Geen slechte zaak overigens, want dit zorgt live vast en zeker voor slachtpartijen.

Alweer een veelbelovende Belgische band! Als X-Pozed op dit élan verdergaat, zouden ze in staat moeten zijn om de aandacht te trekken van een label en eerlijk is eerlijk: dat zou verdiend zijn. Nu maar hopen dat ze niet te lang moeten wachten.

Meer over X-Pozed


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.