Coyote is een Luiks trio dat ontstond in 2005 en in 2007 hun titelloos debuut op de wereld losliet. Eerder dit jaar kwamen ze op de proppen met hun – alweer ongetitelde – tweede album. De groep wordt gevormd door twee gitaristen (Sam Pierot, Christophe Paul) die zowel elektrische als (vooral) akoestische gitaar gebruiken en een geluidstechnicus (Jarby Mc Coy) die er voor zorgt dat de nummers van wat meer massa worden voorzien. Hierbij worden geluidsopnames gebruikt (stemmen, klanken) en waar nodig druppels elektronica.

In hoofdzaak maakt Coyote instrumentale nummers die zich laten omschrijven als ingetogen, waarbij de vergelijking met een traag kabbelend beekje meermaals opgaat.

Over de audio

Het nummer ‘Albertine Brimborion’ is op het album eigenlijk de vreemde eend in de bijt. Nergens krijgt een elektrische gitaar namelijk een meer vooraanstaande inbreng dan hier. Anderzijds krijgt ook de akoestische gitaar een mooie rol toebedeeld, sterker nog, het nummer haalt zijn kracht uit de harmonische samenhang tussen beiden. Bovendien levert ook Jarby Mc Coy een aanzienlijke bijdrage aan dit lied, hij is te horen op de spaarzaam aanwezige toetsen. Als dit nog niet genoeg troeven zijn, blijft er nog de mystiek die doorheen het nummer aanwezig is, want wie vraag zich niet af wie die Albertine Brimborion zou zijn?

Meer over Coyote


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.