De naam van het Italiaanse Germanotta Youth is een stevige knipoog naar die van Stefani Joanne Angelina Germanotta, mediagewijs beter bekend als Lady Gaga. Deze keer dekt de vlag echter de lading niet, want Germanotta Youth ontstond uit een improvsessie die zich ver hield van populaire invloeden, maar des te meer overliep van  noise, metal, industrial, grind- en andere “cores”.

De groep bestaat dan ook uit een opmerkelijke collectie muzikanten, met bassist Massimo Pupillo van het noisejazztrio Zu, synthesizer- en samplermuzikant Fabio Recchia die met Nohaybandatrio gelijkaardige paden bewandelt en drummer Andrea Basili van de death metal band Hastur. Een eerste album ‘Harvesting Soul’ verscheen in 2010 op het label Wallace en in februari 2011 verliet de groep voor het eerst Italië voor een Europese tournee.

Over de audio

‘Wardenclyffe Tower’ is terug te vinden op een split 10” die Germanotta Youth opnam met het Belgische Joy As a Toy voor het label Cheap Satanism.

Dat ‘Wardenclyffe Tower’ een bakje teringherrie is, valt niet te ontkennen. Dat het echter goed gestructureerde en doordachte teringherrie is al evenmin. Het volstaat om daarbij te letten op de verschillende muzikale formules die opduiken en elkaar afwisselen. Aanvankelijk gaat het om een snel dalende beweging van vier noten (0:00) en (voorafgegaan door een herhaalde noot) een stijgende van zes (0:07). Deze twee figuren domineren het eerste deel van het nummer, maar worden telkens anders aangekleed: de veranderende drumpartijen en het opkomen en verdwijnen van de synthesizer zorgen voor een andere muzikale omgeving.

Op 1:26 begint het tweede deel van het nummer, met nieuw materiaal in de gedaante van een roterende formule van drie stijgende klanken die vergezeld wordt door nog andere kleine motiefjes en later spokend zoevende synthesizerklanken.

Meer over Germanotta Youth


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.