De eerste sporen van het kwartet Shogun Kunitoki zijn terug te vinden in 1998, wanneer enkele muzikanten besluiten om muziek te maken met niets meer dan Commodore 64 computers. Dat de band anno 2007 bestaat uit live-instrumenten en analoge elektronica is niet alleen te danken aan de muzikale ambitie van de bandleden. Een elektronische storing die het overgrote deel van hun oorspronkelijke materiaal vernielt, helpt een handje en is er uiteindelijk mee voor verantwoordelijk dat Shogun Kunitoki's debuutalbum 'Tasankokaiku' (in 2006 verschenen op het Finse Fobal label) een opvallend warm en menselijk geluid laat horen.

Over de audio

De muzikanten van Shogun Kunitoki doen niet graag moeilijk. Voor hen geen onregelmatige maatsoorten, atonale melodieën of geleidelijk aan veranderende lijnen. In 'Tropiikin Kuuma Huuma' beperken ze zich hoofdzakelijk tot korte formules die veelal gespeeld worden op analoge keyboards. Door deze verschillende patronen te stapelen bekomen ze een rijk en haast bedwelmend klankbeeld, maar door de eenvoud van het muzikale basismateriaal kan de luisteraar steeds het overzicht bewaren.
Toch wordt die luisteraar twee keer op het verkeerde been gezet. Bij de inzet van de basisriff (0'00") lijken de klemtonen op de 2de en de 4de noot van de riff te liggen. De binnenkomst van de drum maakt echter duidelijk dat de accenten op de 1ste en de 3de noot bedoeld waren. Een zelfde effect is te horen op 3'40".

Meer over Shogun Kunitoki


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.