3HM is een mooi voorbeeld van hoe bands bijzonder vaak ontstaan wanneer jeugdvrienden besluiten om instrumenten vast te nemen. Om maar te zeggen dat dit viertal sinds 2001 een constante bezetting heeft en behoorlijk wat instrumentbeheersing. Wat meteen opvalt is dat de heren ervoor kozen om door het muzikale leven te gaan zonder zanger, maar eigenlijk hebben ze die inderdaad niet bepaald nodig, zoals ze zelf trouwens ook graag toegeven. Immers, hun metalen muziek is zo afwisselend en swingend dat een zanger vaak in de weg zou lopen.

Dat 3HM iets heeft met die heerlijke oude films waarin gigantische beesten rondlopen en vernieling zaaien is op zich al een streepje voor op de concurrentie. Want met behulp van een paar spaarzame samples en een ronduit hilarische bandfoto wordt er de nadruk op gelegd dat de heren zichzelf niet bepaald serieus nemen. Maar de geluiden die ze produceren mag iedereen met recht en rede wel serieus nemen, want er wordt nogal wat flitsend materiaal geproduceerd. Hoewel de basis van een aantal songs (om niet te zeggen de meeste) losjes gebaseerd is op het vroege materiaal van Metallica, is er toch veel meer aan de hand. In plaats van louter in vier/viermaat hakkende thrashriffs te laten horen, zit er zeer veel afwisseling in de songs, zowel qua tempo als qua inventieve breaks. Zo komen er soms jazzinterludia langs, die daarna verpletterd worden door een plotse verwijzing naar een blastbeat of vliegen de solo's vrolijk in het rond. Afwisseling troef met andere woorden en dat is een zeer mooie zaak. Vooral de gitaartandem Chris Kessaris en Chris Cecchini laten soms heel mooie dingen horen. Heel soms kan de vraag wel opduiken hoe dit zou klinken met een zanger, maar eerlijk is eerlijk: er wordt voldoende gespeeld om dat eventuele gemis op te vangen.

Als debuutplaat is dit een zeer aardige binnenkomer. Het enige nadeel van deze band is misschien dat niet iedereen te vinden is voor instrumentale muziek, maar een mens kan nu eenmaal niet alles hebben.

Meer over 3HM


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.