Joepie! Alles komt terug! Overtreffende trap! De band "90 Day Men" bestaat wel maar uit 4 jongens uit Chicago. Met 'Panda Park' serveren ze hun 3de plaat, die ze graag aanbevelen aan fans van Bowie, Slint, Brian Eno of Bark Psychosis. Veel schmink, glamour en glitter: het hangt opnieuw in de lucht.
Een gefreakte hoes met veel bloempjes, regenboogjes en pandabeertjes bevestigt deze aangekondigde trend. 90 Day Men maakt inderdaad paddestoelenmuziek. Eindeloos wervelend, vingervlug pianospel in ellenlange instrumentale stukken, fluitjes en tegendraads gespeelde gitaar- en drumpartijen maken van dit schijfje een langgerekte, psychedelische geluidstrip. Met een heel goed gevoel en leuke muzikale haakjes zwalpt deze band vlot doorheen een rooskleurig en veelzijdig rockland. De variabele, zwevende stem van zanger / gitarist Brian Case past perfect in het ijle en dartele spel van de groep. In het fluisterende 'Too Live or too Dead' dekt de zang de luisteraar liefkozend toe. In het vibrerende 'Silver and Snow' zwalpt de frontstem op Sid Vicious-achtige wijze doorheen het nummer en in 'Chronological Disorder' schreeuwt ze paniekerig de wazige geluidstunnel in. Dompel dat alles onder in een heerlijke glamrocksaus - op traditionele jaren '70 wijze bereid – om de sfeer op 'Panda Park' te kunnen vatten. Volledig abstracte teksten vullen dit slechts 7 tracks tellende plaatje aan (het eerder vernoemde 'Chronological Disorder' gaat het alfabet af met totaal nietszeggende zinnen waarvan de woorden telkens eenzelfde beginletter hebben).
In tijden dat een Queencloon aan de top van de internationale hitlijsten prijkt (The Darkness) en totaal foutieve klederdrachten opnieuw videoclips mogen verkrachten, komt deze band marketingtechnisch gezien goed op de proppen met hun nieuw plaatje. De deur voor wulpse psychedelica is weer wagenwijd geopend. Hopelijk kan 90 Day Men dan ook moeiteloos de gang van het grote publiek doorwandelen. Naast het zetten van een "nieuwe" hype, kennen zij immers ook de juiste knepen voor het maken van goede muziek.

Meer over 90 Day Men


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.