Deze vijf Nederlandse knaapjes hebben het lef zichzelf te vergelijken met groepen als U2 en Marillion, maar leveren met dit eerste debuut een staaltje van de meest irritante emorock af.

'A Home in the Rain' presenteert tien gepoogde radiohitjes van vier minuten op rij, maar jammer genoeg is er geen enkel nummer bij dat ook maar enigszins de moeite is. Alle gladde geluidseffectjes ten spijt blijken de draken van A Day's Work stuk voor stuk door de mand te vallen: het schandalig langdradige 'My Ambulent Caress', de commerciƫle platte pop van 'What You Believe In' of het werkelijk compleet gezichtsloze 'Runaway' getuigen van een angstaanjagend gebrek aan creativiteit. Zowel het refrein van 'Welcome Home' als de intro van het walgelijk kleffe 'Days Go By' zijn opgebouwd uit afgedankte U2-riffs anno 1980 (The Edge moest het horen) en wanneer de jongens met de monotone gitaarintro en de kleuterachtige scream van 'Open Up My Eyes' de hardere kant trachten op te gaan, is het helemaal huilen met de pet op. Zoals ook alle tot hier toe genoemde titels bewijzen, zijn zanger Paul Glandorfs teksten dan ook nog eens te ridicuul voor woorden. Het feit dat zijn Engelse uitspraak al evenmin het aanhoren waard is, zorgt daarbij voor extra hilarische momenten, waarvan het dieptepunt uiteindelijk klinkt als "Sho take me away from thish plashe / Theesh wordsh expresh my shuffering / Motionlesh". Enkel het plastieken 'Words of Goodbye' en de poging tot klassieke rock in 'My Sad Day Ends (All's Distorted)' (met een flauwe cello en samenzang van This Beautiful Mess-zanger Arjen Van Wijk) kunnen op een overemotioneel moment misschien nog ietwat het tolereren waard zijn; voor de rest is deze melige 'A Home in the Rain' nauwelijks recyclage waardig.

Het kwaliteitsgehalte van A Day's Work is nihil. De experimentjes met verschillende instrumenten en de "emotionele spierballenzang" waarvan de perspapieren spreken zijn dan ook niets meer dan luchtfietserij: dit is eerder iets voor de braafste fans van Nickelback of Good Charlotte. Puberale pulp, met twee kleine p's.

Meer over A Day's Work


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.