Waar A Perfect Murder het ineens vandaan heeft gehaald, is een raadsel, maar dat dit album torenhoog boven het voorgaande staat, is een zekerheid. Dit kwartet uit Atlanta grossiert nog steeds in vettige, loodzware metalcore, maar op dit album hoort een luisteraar makkelijk dat de band stilaan weglaveert van die niche en eerder metal met de nodige groove begint te spelen. Wie nog niet hoort dat de heren muzikaal richting Pantera evolueren, moet eens goed luisteren naar de stem van schreeuwlelijk Kevin Randel.

Het titelnummer trapt de plaat alvast bijzonder agressief af, zoals het hoort. De logge en wel heel erg zwaar klinkende riffs worden vergezeld van een drummer die geregeld de dubbele baspedalen gebruikt, met als resultaat dat dit een quasi perfecte binnenkomer is. Dat zware en vrij vettig klinkende gitaargeluid is trouwens een rode draad doorheen het album. Soms verliest de band zich iets te veel in melodieuze uitstapjes, die niet echt passen bij het brute karakter dat ze eerst hebben laten zien. Dat is wel nogal jammer, want het haalt de vaart soms uit een meer dan degelijk album. 'Enemy of Mine' of 'In Hell' laten horen dat het kwintet flink wat tijd heeft gespendeerd om deze plaat de nodige testosteroninjectie te bezorgen die A Perfect Murder vorige keer nodig had. Dat ze daarbij meer dan eens muzikaal gesproken Pantera laten heropleven (evenwel zonder de snedigheid van overleden gitarist/bezieler Dimebag Darrell) is een mooie opsteker. Het maakt dat de jongens deze keer weten te overtuigen en zowel van stevige metalcore als van groovy metal over de brug kunnen krijgen.

A Perfect Murder komt deze keer bijzonder sterk uit de hoek en laat ook aan het artwork merken dat ze de mosterd wisten te halen bij streekgenoten Pantera, Down en Crowbar. Hoewel, streek, eerder het zuidelijke deel van de USA, waar metalbands haast bij voorbaat vet klinken, shaken en grooven zonder moeite te doen. Hoewel A Perfect Murder nog niet op hetzelfde niveau staat als eerder genoemden, begint de afstand toch flink te verkleinen.

Meer over A Perfect Murder


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.