Een goed verstaander heeft aan een half woord vaak meer da genoeg, zo gaat het spreekwoord. Iemand die vertrouwd is met het gitaargerichte genre emo zal daarmee waarschijnlijk al doorhebben dat het hier effectief gaat om een emocoreband, eentje uit Groot-Britannië. Wie daar trouwens nog aan moest twijfelen, mag een tel lang een blik werpen op de bandfoto. Dat zal al snel alles rechtzetten. In ieder geval, dit is alweer zo'n verdraaid overbodig copycatbandje zoals de wereld er helaas altijd veel te veel kent.

Misschien beginnen met het goede nieuws: er valt werkelijk niet te ontsnappen aan het ondertussen overbekende en uitgemolken emocoretoonbeeld. Dat betekent dus dat elke rabiate fan van zielloze emo meteen naar de platenboer mag hollen en deze woorden dus niet verder dient te lezen. Voor de mensen die toch liever wat meer informatie hebben, die kunnen evenzeer dit album straal negeren. Alles is aanwezig: de ronduit irritante en compleet overbodige wisselwerking tussen op voorhand aangekondigde breaks en refreinen. Jawel, de strofes worden veelal geschreeuwd of gekrijst op een nog net acceptabel niveau (net niet vals dus) en er zijn alweer evenzoveel overbodige melodieuze passages die het geweld dienen te temperen. De gitaarlijnen zijn zo verdraaid ongeïnspireerd dat het niet meer leuk is, net alsof A Poetic Yesterday weinig meer gedaan heeft dan alle riffjes van andere emobands te pikken en vervolgens doodleuk te doen alsof de heren ze zelf geschreven hebben. Wordt het nog erger? Nou ja, enkel indien men er per se de teksten wil bijnemen. De collectie aan flutpoëzie viert hoogtij op dit misbaksel. "Get your knife from out my back / We are the same as nobody" of het wel bijzonder gevatte "As we stand up straight / I cry your bloodshot eyes to sleep" laten niet alleen vakkundig geeuwen ontspringen, maar veroorzaken na een dertig seconden dodelijke irritatie.

Een kopie van een kopie van een kopie, en dan nog geeneens een deftige, daar draait het hier allemaal rond. Alweer een bandje om zo snel mogelijk te vergeten.

Meer over A Poetic Yesterday


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.