Abscess is de verderzetting van het legendarische Autopsy, een band die tijdens de begindagen van de death metal geboekstaafd stond als de meest zieke en ziekelijk klinkende band ooit. Met recht en rede trouwens, want de hersenspinselen van drummer/zanger/wacko Chris Reifert doken zo diep in de krochten van de menselijke fantasie dat het vaak ronduit griezelig was. Albums als 'Mental Funeral' zijn dan ook onbetwistbare klassiekers. Gelukkig zet Abscess (mét Reifert) de goorlapperij onverstoord verder en te horen aan 'Horrorhammer' zal dit nog wel even kunnen blijven duren.

De death metal van dit combo is trouwens death metal in de puurste zin van het woord: geen gepolijste productie, geen zoetsappige of melige melodieën, geen technicaliteit pur sang, maar rasechte smerigheid. Het geluid is dof, kraakt en rammelt en geeft perfect sfeer aan deze uiterst gore griezelfilm. Reifert's opgezweepte polkabeats laten soms ruimte voor een tragische vertraging, wat de groezelige sfeer enkel versterkt. Om nog maar te zwijgen van zijn kwijlstrot, die toch wel erg ongezond klinkt. Ook de gitaren werden klaarblijkelijk zodanig opgenomen dat zij soms op het randje van ontstemd balanceren, wat vooral een gevoel van onbehagen weet te scheppen. Tekstueel is het trouwens weer heerlijk back to the old school: 'Drink The Filth', 'When Witches Burn', 'Hellhole', ... Een aardige greep uit het gamma. De oerschreeuw waarmee Reifert 'Drink The Filth' inzet is trouwens genoeg om iedereen van pure angst de kast op te jagen. Ook de heerlijk waanzinnig valse solo in 'March of The Plague' past wonderwel in het plaatje. Waarom is Abscess nu zo aanstekelijk, erger nog dan een dosis ebola? Omdat deze band perfect weet waar het in death metal om draait. Tekstueel is de band misschien al een aantal keer gepasseerd door jonger grut, maar qua oproepen van de doodse sfeer van een goor, verziekt mausoleum waar naar hartelust dissecties worden uitgevoerd met roestige instrumenten kent de band zijn gelijke niet. De leuke, zwart-witte retrohoes maakt het geheel in stijl af.

Met voorsprong de ziekste band van de planeet, weerklinkt de echo van Autopsy vrolijk door in Abscess. Degenen die zich zullen laven aan dit etterende gezwel met infectiefactor twaalf, zullen met veel plezier de chirurgische maskers bovenhalen en de kat levend aan flarden snijden.

Meer over Abscess


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.