Je moet het maar durven, als bandnaam een legendarisch Batmanacteur nemen. Adam West deed juist dat en het is hen meteen vergeven. De rock 'n' roll die dit viertal uit de mouwen schudt is namelijk aanstekelijk, leuk en ligt bijzonder prettig in het gehoor.
Adam West noemt als voorbeelden onder meer The Stooges (mét Iggy Pop, uiteraard), Kiss, AC/DC, Misfits en Black Sabbath. Toegegeven, dat omvat een breed scala aan rockgroepen, maar bij Adam West zijn elementen van die illustere bands net dat beetje makkelijker terug te vinden dan bij andere rock 'n' rollgroepen. De no-nonsense attitude komt van AC/DC, het punkgedeelte waarin men volmondig fuck you zegt tegen trends is van de hand van The Stooges. Het eerbetoon aan de Riff (mét hoofdletter) is een knipoog naar Black Sabbath en Kiss terwijl de aandacht voor catchy melodieën en meezingrefreinen vintage Misfits is. Er zitten met andere woorden bijzonder veel ingrediënten in het Adam West-recept maar die cocktail werkt op alle vlakken. Dat heeft voor een flink stuk te maken met frontman Jake Starr, een man die gezegend werd met een paar stembanden waarop in de fabriek 'Bestemd voor rock' stond gedrukt. Hij kan rauw uit de hoek komen maar vergeet nergens dat enkel het rauwe niet genoeg is en dat er ook nog mag gezongen worden in plaats van geschreeuwd. Dat heeft tot gevolg dat de meeste refreinen makkelijk blijven hangen en na een tweetal luisterbeurten uiterst meezingbaar worden. Overdaad schaadt, vandaar dat de band de moeite neemt om de nummers in maximaal drie minuten te verpakken zonder veel tierelantijntjes. Het gaat vooruit als een wielrenner op epo en de twintig nummers die deze verzamelaar sieren zijn dan ook in een wip voorbij.
Hoewel het credo 'Geen gezeik, spelen met die hap!' origineel van toepassing was op AC/DC kan dit meteen op het voorhoofd van de bandleden van Adam West gestempeld worden. Deze rock 'n' roll is vrij van kapsones en barst van het spelplezier. Dat sommige riffjes niet al te strak worden gespeeld neemt een mens er dan graag bij. Plezierschijf eerste klas!

Meer over Adam West


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.